Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Gi pengestøtte til e-sport

VIL STØTTE: - Vi vil at kommunen skal gi økonomisk støtte til lokale e-sport-initiativ, skriver Johan Malvik, medlem av programkomiteen i Bærum Venstre og nestleder i Akershus Unge Venstre.
VIL STØTTE: - Vi vil at kommunen skal gi økonomisk støtte til lokale e-sport-initiativ, skriver Johan Malvik, medlem av programkomiteen i Bærum Venstre og nestleder i Akershus Unge Venstre.

Idrettslag og andre frivillige organisasjoner gjør en veldig viktig jobb i å tilby barn og unge gode fritidstilbud.

Dessverre er det ikke alle som gleder seg like mye til neste fotballtrening.

E-sport er en av verdens raskest voksende idretter. Hele 75 prosent av barn og unge mellom 9 og 15 år spiller dataspill i hverdagen. Likevel finnes det ikke tilstrekkelig med fritidstilbud for disse i Bærum.

Alle barn og unge fortjener å bli sett og hørt. De trenger å føle at deres lidenskap blir tatt på alvor, uansett om det er fotball eller Counter-Strike.

E-sport gir et tilbud til dem som ikke føler seg hjemme i den tradisjonelle idretten, og skaper en arena hvor barn og unge kan leke, lære og sosialisere.

Noen idrettslag har begynt å se dette. Flere steder har ildsjeler tatt initiativ til å starte opp e-sportlag.

Drammens Ballklubb var først på banen. Så kom Driv IL i Enebakk, og etter å ha fått støtte fra kommunen er nå også Lier IL i gang.

Og det er populært. Driv IL, for eksempel, har 36 påmeldte og venteliste. Det er ingen tvil om at dette er noe mange barn og unge vil ha.

E-sport er en idrett som dekker et tydelig behov som tradisjonell idrett ikke har klart å dekke. Det er en idrett hvor alle kan delta og konkurrere side om side, uansett kjønn eller eventuelle funksjonshemninger.

Derfor kan e-sport være et viktig virkemiddel i kampen mot utenforskap.

Programkomiteen i Bærum Venstre mener det er på tide at alle barn og unge får gode fritidstilbud.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Derfor vil vi at kommunen skal gi økonomisk støtte til lokale e-sport-initiativ.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.