Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Gi helsearbeiderne mer enn klapping

Flere har den siste måneden klappet for helsearbeiderne fra balkongen. Her fra Fornebu.

FOTO: DENNIS LABOURÉE FOSSEN

Vi leser i Budstikka om forholdene landets helsearbeidere jobber under, også på Bærum sykehus og legevakta, i disse Covid-19-tider. Alle de som jobber står i front for resten av innbyggerne, og er å betrakte som en «skyteskive» for viruset.

Det klappes fra balkonger og hyllester til legevaktpersonell, intensivavdelinger, hjemmesykepleietjenesten og alle andre viktige utøvende roller innen helsetjenesten. Bra det, og det gir helsepersonell en kreditt for at de er viktige, sett og hørt.

Noe i Budstikkas reportasjer viser oss litt på innsiden og hvor presset ansatte i helsetjenesten er og hvor tungt de egentlig har det døgnet rundt nå – og det er døgnet rundt!

Klapp fra balkongen, som igjen applauderes av samfunnet, men jeg vil invitere politikerne til nå endelig å få virkelig et innsyn i hvor viktig helsevesenets arbeidere egentlig er, og det er vel nå med Covid-19 bekreftet at de er livsviktig og livsnødvendige!

Balkongapplaus må omgjøres til at politikere på alvor diskuterer et rikelig varig lønnstillegg og andre kritikere må vel nå ‘spise i seg’ sitt syn på blant annet at sykepleiere sitter mest på kafé og drikker kaffe latte og går på treningsstudioer og har alt for «snille» turnuser, slik jeg har lest Spekter omtale sykepleiere flere ganger, og jeg oppfatter at Spekter har utøvet angrep på sykepleiere over tid med det jeg også betrakter som nærmest svært utidig utspill, mot en så viktig yrkesgruppe! Måtte det virkelig en sånn krise til for å oppleve viktigheten av blant annet sykepleiere som yrkesgruppe.

Hadde vi ikke hatt så godt utdannede og kvalifiserte folk i alle ledd i helsetjenesten nå, så hadde utfallet vært enda verre, er min påstand

Så politikere i Asker og Bærum, dere er herved utfordret til å ta lønnsdiskusjonen opp på dagsorden i det politiske miljø, om dere ikke gjør det i fellesutvalg sentralt, så i det minste i deres lokallag. Det holder ikke for det politiske miljø nå å bare klappe og rose, det må vises i form av verdsettelse som riktig høyere lønnstillegg NÅ!

Neste applaus fra balkongene må komme som følge av riktig og viktig lønnsøkning for helsearbeidere – i alle ledd! Den publiseringen ser jeg raskt frem til!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.