Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Gi frivilligheten forutsigbarhet

Haslum møter stengte dører hos skolene når de skal arrangere håndballcup i august. Tilfellet er dessverre ikke enestående.

Foto: KARL BRAANAAS

Haslum Cup i håndball blir gledelig nok stadig mer populær. I år er turneringen større enn noensinne. 365 lag er påmeldt til cupen midt i august – en måned før seriespillet tar til. Klubbens frivillige får betalt for god jobb over tid.

Med så mange lag blir også etterspørselen etter skoleovernatting stadig større. Både fordi flere klubber har lang reisevei, men også fordi overnattingsturer er viktige for det sosiale og fellesskapet innad i laget. 

Men nå har Haslum fått et problem med å innkvartere de 800 som har bestilt overnatting. Haslum kontaktet 38 skoler i Bærum – både barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler. Forrige mandag hadde kun én skole sagt ja. I løpet av de neste dagene ga enda et par skoler til grønt lys, men fortsatt ikke mange nok.

Her synes ryggmargsrefleksen mer å være å si nei enn å søke løsninger.

De aller fleste som sa nei begrunnet dette med første skoledag den påfølgende mandagen. Vi kan se det praktisk utfordrende i dette, men her synes ryggmargsrefleksen mer å være å si nei enn å søke løsninger. Haslums opplevelse er dessverre ikke enestående. Vi skal ikke lenger tilbake enn til mars før flere korps var i tilsvarende situasjon. Asker og Bærum Ungdomskorps fikk ikke lenger holde øvelser på Sandvika videregående skole på søndager, mens to andre korps fikk avslag på søknaden om å avholde loppemarked på skolen. Flere korps varslet i etterkant nedleggelser.

Den gang var fylkespolitikerne raskt på banen med å ta avstand fra skolens avgjørelse og varslet gjennomgang. Nå er Bærums-politikerne på banen på vegne av Haslum. Ordfører Lisbeth Hammer Krog lover at saken skal følges opp, fordi Bærum skal være en raus og gjestfri kommune. Utvalgsleder Morten Skauge (H) har kontaktet skolesjefen.

Alt tyder derfor på at det løser seg for Haslum Cup denne gang. Men politikerne må spørre seg hva den langsiktige løsningen skal være. Frivillig arbeid som turneringer og loppemarked krever i utgangspunktet mer enn nok av dem som skal arrangere om de ikke skal måtte bruke mye krefter på å slåss mot byråkratiet også.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog vil etablere systemer som gjør det enklere for idrettslag å henvende seg om skoleovernatting, ikke måtte henvende seg til så mange skoler. Et slikt system støtter vi, og det bør være på plass når Haslum trenger å skaffe overnatting til Haslum Cup 2020. 

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.