Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Gi de eldre rett til god omsorg

– Vi vet at eldreomsorgen burde være mye bedre både i Asker og Bærum, skriver Kirsti Bergstø, som er SVs førstekandidat i Akershus.

– Vi vet at eldreomsorgen burde være mye bedre både i Asker og Bærum, skriver Kirsti Bergstø, som er SVs førstekandidat i Akershus.

Foto: Richard Sveaas Dale

Vi trenger flere folk på jobb i eldreomsorgen både i Asker og Bærum. Vi trenger en bemanningsnorm for å bemanne opp eldreomsorgen med flere sykepleiere, helsefagarbeidere og andre for at gamle skal få god omsorg og hjelp. 

SV vil prioritere denne kampen i forhandlinger etter valget, og det skal vi kjempe for på Stortinget.

Det er så viktig at de som bruker sykehjem i Sandvika eller på Hvalstad, eller trenger hjemmetjenester, skal få bedre omsorg. Under denne regjeringen har de eldre blitt glemt, og kommunene har fått så lite penger at det er svært vanskelig å gi nok omsorg. 

Vi vil at de eldre aldri skal måtte vente i mange timer på å få hjelpen de trenger, at de ansatte har tid til å gi morsomme opplevelser, at det finnes god mat og tid til en fin samtale. Det skal være godt å bli gammel i Norge.

Aftenpostens avsløringer i desember 2020 viste at mange eldre ikke fikk hjelpen de trengte. Det er et alvorlig faresignal om at vi trenger en ny politikk. Vi vet at eldreomsorgen burde være mye bedre både i Asker og Bærum.

Stortinget har bestemt at barn alltid skal få nok folk på jobb i barnehagene og skolene, for at de får hjelpen de trenger. Hvorfor skal ikke de eldre få samme rettigheter?

SV har foreslått kvalitets- og kompetansebaserte bemanningsnormer i eldreomsorgen flere ganger på Stortinget. Alle partiene fra Arbeiderpartiet til Frp har stemt imot, men SV tar dette inn i forhandlinger etter valget og vil fortsette kampen for flere ansatte i eldreomsorgen.

Vi er stolt av at SV fikk flertall for samboergarantien for at de som elsker hverandre, skal ha rett til å bo sammen om de vil. Vi jobbet med alle partiene for å få flertall, og fikk flertall sammen med høyrepartiene, men Ap, Sp og R stemte imot. 

SV skal kjempe for å verne denne retten, og vi ber om støtte til forhandling med de andre partiene som stemte imot.

De eldre har blitt glemt i valgkampen. Det er de som har bygget landet vårt. Vi er stolte av at vi fikk igjennom bemanningsnorm for barn. Nå trenger vi å kjempe for samme rettighet til de eldre. Vi trenger en kvalitets- og kompetansebasert bemanningsnorm. Det vil vi og SV kjempe for.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.