Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Gi barna plass

MDG kjemper barnas kamp for gode oppvekstvilkår i Bærum og vil fortsette med det. Vi vil gi dem frihet til å være barn, nok plass å boltre seg på, trygge skoleveier, et mangfold av lekeplasser og fritidsaktiviteter, en skole hvor alle kan trives og utvikles på egne premisser og et trygt nettverk av mange nok og kompetente nok voksne. MDG vil prioritere barn foran kapital og biler. Alltid.

Arealet i Bærum er under press og skal tjene mange formål. Det må prioriteres og det er politikernes oppgave. Påtrykket vil alltid være stort fra utbyggere og andre med kortsiktige interesser. MDG står imot slikt press. Vi har konsekvent kjempet for å prioritere naturverdier, miljø og gode liv for mennesker i alle aldre. Og vi har kjempet mot den økende tendensen i Bærum til å ta uteplass fra barna i barnehager og skoler.

Normene for uteareal er basert på kunnskap om barns behov. De må ha mye større tyngde i politikernes vurderinger enn parkeringsplasser eller utbyggers interesser. I hele kommunestyreperioden har derfor MDG konsekvent stemt imot forslag å gi barn for liten plass i barnehager og skoler. Vi har i hele perioden fremmet forslag om nok arealer til fordel for barna når det er nødvendig. I tilfellet Fornebu ble vi nedstemt av Høyre med KrF og Pensjonistpartiet på slep.

Vi forstår at usikkerheten omkring barnas plass i politikernes prioriteringer er ekstra stor på Fornebu akkurat nå. Det har vært eksperimentert med for liten uteplass i Nansenparken barnehage, og det ligger forslag på bordet om å gjøre det samme andre steder. MDG var negative til det eksperimentet som er gjort og vi liker resultatet dårlig. Den feilen må rettes opp og ikke gjentas.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.