Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Galskapen vil ingen ende ta – Ruter igjen

EKSPRESSBUSS: - Siste utspill i å vanskeliggjøre tilværelsen for oss som lojalt følger oppfordringen om å reise kollektivt, er å nekte oss ombordstigning på en rekke ekspressbusser, skriver innsenderen. Her fra Lysaker.

Etter den omfattende og meningsløse ruteomleggingen for ett og trekvart år siden, som naturlig nok førte til en storm av protester, og diverse påfølgende forsøk fra Ruter på å rette opp skadene, trodde jeg at ordet konsekvensutredning kanskje var kommet inn i Ruters vokabular, men det har tydeligvis ikke skjedd.

Kanskje ikke så rart når det ble uttalt at ett av eksemplene på nytten av den store omleggingen var at administrerende direktørs datter (og trolig andre festglade mennesker) lettere skulle komme til og fra fest, og det dermed var klart at arbeidsreisendes behov var (er) av mindre betydning.

Siste utspill i å vanskeliggjøre tilværelsen for oss som lojalt følger oppfordringen om å reise kollektivt, er å nekte oss ombordstigning på en rekke ekspressbusser.

I mitt tilfelle fra Vika Atrium, for bussbytte på Lysaker – Norges desidert største kollektivtransportknutepunkt.

Hvis tanken er at da kan man jo bare peile seg inn på en av de andre bussene, bør Ruters ledelse prøve å finne en buss som er i rute etter ferden gjennom Vika i rushtiden.

Den sjansen synes mindre enn å vinne en stor gevinst i Lotto.

Og her er poenget mitt: Fordi det tidligere var så mange busser å velge mellom, hadde man inntil 7. oktober likevel en god mulighet til å nå korresponderende rute 140 fra Lysaker uten å legge inn 10–15 minutters sikkerhetsmargin.

Hva i all verden har det å si om noen passasjerer får lov til å være med til Lysaker hvor bussene likevel alltid stopper?

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Fullstendig ubegripelig, spør du meg – men det er det ingen som gjør.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.