Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fylkesråd med skilsmisse som mål

Torsdag ble fylkesrådet i Viken utpekt. Det Ap-ledede fylkesrådet har gitt Sp gjennomslag for at fylkesrådets fremste ambisjon er å nedlegge det fylket de er valgt for å utvikle. Det er grenseløst naivt å tro at innbyggerne i Viken får et bedre tjenestetilbud av det. En dårligere start på et viktig arbeid er det knapt mulig å få.

Høyre er klare til å etablere et nytt kollektivselskap i Viken for å få glede av den samme utviklingen i kollektivtrafikken som Akershus og Oslo fikk da Ruter ble skapt. Og dra fordelene av at Viken med tusenvis av lærere på videregående nivå har et enormt fagmiljø, slik at våre over 40.000 elever får en bedre sjanse til å gjennomføre og bestå sin skolegang. Da må vi lære av hverandre og utvikle oss sammen i en felles organisasjon. I klimapolitikken kan Viken med sin størrelse og kraft utvikle tiltak som få andre kan. Høyre er tindrende klare på at om klimaet skal reddes trengs det kraftfulle, sammenhengende tiltak – ikke fragmentering.

Budstikkas kommentar: En plattform av usikkerhet

På første møte, og med nedleggelse av Viken som mål, vedtok fylkestinget å innføre parlamentarisme. Det er en stor endring som krever helt nye strukturer og som flytter makt fra rådmannen til politikerne. Veldig bra for politisk styring og utvikling, men helt uforståelig når den politiske styringen handler om at man ikke vil utvikle, men nedlegge. Vi undres over hvorfor Ap, Sp, MDG og SV i et fylke de vil nedlegge stemte for en stor og kostbar endring, mest til glede for alle de nye politikerne på heltid i fylkesrådet, siden innbyggerne knapt nok får glede av noen resultater før fylket skal legges ned.

Med Viken har vi en gylden mulighet til å gi innbyggerne våre bedre tjenester, men ikke dersom man vil at Viken skal mislykkes. Det nye fylkesrådet med Ap og Sp i spissen setter fylket i revers. Lykke til med å finne første gir.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.