Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fylkeskommunen har utspilt sin rolle

– Folk har et forhold til valgkretsene Buskerud, Akershus og Østfold, men fylkeskommunen Viken vil neppe bli savnet, skriver innsenderen.

– Folk har et forhold til valgkretsene Buskerud, Akershus og Østfold, men fylkeskommunen Viken vil neppe bli savnet, skriver innsenderen.

Debatten om Viken fylkeskommune er nå på høring i kommunene. Spørsmålet er kort fortalt om det skal brukes mye penger på å videreføre Viken som fylkeskommune eller dele den opp. Kostnadskrevende blir det uansett.

Det som hele saken har vist, er at fylkeskommunen har utspilt sin rolle. Norge er et lite land, og vi klarer oss godt med staten og kommunene. 

Oppgavene dette mellomleddet i dag har kan fint overføres til kommunene. Det gjøres mye godt arbeid innen eksempelvis videregående opplæring og veibygging, men vi trenger ikke et eget forvaltningsnivå for å ivareta dette.

En nedleggelse av fylkeskommunen vil være tidenes nærdemokratireform. Istedenfor å bruke flere hundre millioner på å videreføre Viken kan vi styrke kommunene og gi dem mer ansvar. 

Skattebetalerne vil spares for et ekstra byråkratisk ledd, og kommunene ville få enda mer ansvar.

Tiden er overmoden for å la fylkeskommunene ri inn i solnedgangen og forsvinne i det fjerne. Folk har et forhold til valgkretsene Buskerud, Akershus og Østfold, men selve fylkeskommunen som Viken er, vil neppe bli savnet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.