Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Frp og MDG like ille for klima

FRP-LEDER: – Trond Ellingsen underslår kunnskap han har, men som det ikke passer han å formidle, skriver innsenderen.

Frp og MDG er like ille for klima. Frp vil minst mulig, mens MDG vil alt mulig.

Så noe har disse to partiene felles: like dårlige alternativer for velgere som interesserer seg for klimasaken.

Om Frp: Asker Frps leder Trond Ellingsen skriver «Klimaet på jorden har alltid variert. Hva som skyldes menneskelig aktivitet og hva som er naturlige variasjoner er det ingen gitt å si. En rekke klimaforskere har talt FNs klimapanel midt imot.» (Budstikka 16. august 2017)

Les Ellingsens innlegg her: Kvasivitenskapelig vås

Trond Ellingsen underslår kunnskap han har, men som det ikke passer han å formidle.

Ellingsens harselering knyttet til Askers tilslutning til ordføreravtalen med EU om klimamål og tiltak forbauser derfor ikke; noe kun Frps fem representanter stemte imot. (Budstikka 20. november 2018)

«Man kan ikke beslutte noe slikt uten en konsekvensanalyse» påstår han.

For å vri litt på en historie: Siv står på brygga og ser på Trond som står i vann opp til knærne i båten og øser. Siv sier: «Hvorfor setter du ikke i bånnproppen?» Trond svarer: «Kan ikke beslutte noe slikt uten en konsekvensanalyse!»

Å stemme på Frp er ille for klima fordi Frp vil minst mulig, noe som medfører altfor lite altfor sent.

Om MDG: «Miljøpartiet De Grønnes mål er et medmenneskelig samfunn i økologisk balanse. Økonomien skal underordnes sunne økologiske prinsipper og fremme fred og rettferdighet både lokalt og globalt.»

En slik revolusjonær doktrine tar fokus vekk fra klimautfordringen. Fra MDGs program: «Forby bunntråling. Øke kontroll og tilsyn med dyr i dyrebutikker. Styrke satsingen på klarspråk i det offentlige. Gi støtte til styrking av kvensk, lulesamisk og pitesamisk språk. Stramme inn reglene og begrense eierkonsentrasjon i mediebransjen. At offentlige kantiner minst én dag i uka skal servere kun vegetarmat. Legge bedre til rette for gatekulturelle uttrykk i den allmenne kultursatsingen. Støtte tiltak som kan dempe og veie opp for hjerneflukt fra fattige land.»

Even Gulowsen, styreleder Nye Asker MDG, gjør det dessuten tydelig at partiet, noe oppsiktsvekkende, ikke vil levere på bærekraft. Han skriver: «……. den politiske utfordringen ligger i å balansere de ulike elementene i bærekraftsbegrepet i klimaets favør.» (Budstikka 07.12.18)

Les Gulowsens innlegg her: Godt og forstandig fra Askers ordfører

«Bærekraft» dekker tre egenskaper: bra for klima, bra for økonomien og bra for folk flest. Samtidige og likeverdige krav!

«Bærekraft» i hverdagen belyses godt av Scatec Solar, norsk leverandør av solenergianlegg over hele verden etablert i 2001 av gründeren Alf Bjørseth:

  • Bra for klima: Har levert 1 GW solenergi. Regner med 3,5 GW om tre år eller solenergi til to millioner familier.
  • Bra for økonomien: børsverdi på 8 milliarder norske kroner.
  • Bra for innbyggerne: 225 ansatte, 150 innleide og godt over 5.000 ved installeringer.
  • Bærekraft: Oppfyller de tre likeverdige faktorene samtidige.

MDGs tilnærming innebærer et miljødiktatur preget av «du skal» med pisken i hånden. Likheten med gresskaret er slående: grønn på utsiden, rød inni.

 

MDG-LEDER: – Even Gulowsen gjør det tydelig at partiet ikke vil levere på bærekraft, skriver innsenderen. FOTO: TRINE JØDAL

Å stemme for MDGs miljødiktatur er ille for klima: MDG tar fokus vekk fra klimasaken i sin iver på å endre verden, har en politikk som ikke er «bærekraftig» og har en autoritær tilnærming som setter klimasaken i miskreditt hos folk flest.

Ansvarlige partier tenker globalt og handler lokalt. Det globale bidraget er ny «bærekraftig» teknologi på transportsektoren og ny «bærekraftig» energi der det trengs slik Scatec bidrar til.

Men dette er ikke nok for å levere på 1,5-gradersmålet.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Derfor også klimaeffektive nasjonale og lokale grep innbyggerne støtter opp om. Også i Norge og i Asker.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler