Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Frp kontra Ap i matveien

FRP-POLITIKER: - Ap viser her glimt av sin sosialistiske historie ved å foreslå at alle skal ha det likt, skriver Judith M. Horntvedt i Asker Frp.

Elisabeth Fanghol (Ap) ønsker at Asker kommunestyre skal smake maten som serveres eldre på institusjon (Budstikka 29. desember).

Det er prisverdig at hun er opptatt av de eldres mat og at politikere skal «kjenne på kroppen» konsekvensene av egen politikk. Men med erfaring fra arbeid med eldre burde Fanghol vite at mattilbudet bør kunne bedres.

Les også: – La politikerne få sykehjemsmat

Ap viser her glimt av sin sosialistiske historie ved å foreslå at alle skal ha det likt. Historisk sett viser erfaring at de fleste får det dårligere når én løsning skal passe for alle. Frp vil at de eldre skal få det bedre, men aksepterer forskjeller i den forstand at noen får det enda bedre.

Artikkelen sier lite om hva Ap har foreslått til rådmannen, men den nevner at Frp har bedt rådmannen om å evaluere å få kjøkken tilbake på institusjonene.

Vi har innsett at gjenoppvarmet mat fra sentralkjøkken fort kan smake som restemat. Maten, som sikkert er god når den er opprinnelig tilberedt, blir ikke like god når den varmes på nytt.

Frp tenker på den helhetlige effekten god ernæring og mat kan bringe hos eldre. Det løser man ikke ved å la kommunepolitikere spise samme mat.

I tillegg er det også slik at Asker kommune har løpende avtaler med dem som leverer møtematen, Askerkroen og Asker Produkt. Sistnevnte er en tilrettelagt arbeidsplass. Kontrakten er viktig for dem, og man forbedrer ikke nødvendigvis ernæring og mat for eldre ved å terminere løpende kontrakter. Forslaget er populistisk og lite gjennomtenkt. Fanghol får det dessuten til å virke som om Ap fikk dette vedtatt eller kommunestyrets tilslutning. Det stemmer ikke.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Frp vil at matgleden skal komme fra grytene, ikke mikrobølgeovnen. Vi skulle gjerne ønske Ap velkommen etter, men ikke når forslaget ikke inneholder forbedringer.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.