Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Frivillighet og seniorsentre

– Hvilke planer har Bærum kommune for seniorsentrene etter at vi over 65 år er vaksinert? spår Liv Enersen Normann.

– Hvilke planer har Bærum kommune for seniorsentrene etter at vi over 65 år er vaksinert? spår Liv Enersen Normann.

Foto: EIRA KJERNLIE

I siste utgave av Bæringen for februar leste jeg at frivilligheten står sterkt i Bærum.

Det fremheves de to frivillighetssentralene i Bærum og Fornebupiloten.

Frivillighet er mye også for seniorer. Seniorsentrene våre er ikke nevnt. Frivillighetssentralene tøtsjer inn på den samme aldersgruppen. De mindre brukerstyrte seniorsentrene har i liten grad økonomisk støtte av Bærum kommune til selve driften. Der legges det ned mye frivillig arbeid for å drifte alle aktivitetene: snekkerverkstedet, arbeidsstua, lesegrupper, kulturgruppe, bridge, trim og pc-bruk samt mye annet. 

Mest frivillig arbeid legges det antagelig ned for å engasjere foredragsholdere og musikalsk underholdning ved seniorsentrene. Dette er til nytte og glede for mange seniorer som kommer på besøk for å hygge seg, prate, ta en kaffe og spise noe av det som frister i kafeen. 

På seniorsentrene møtes mange av oss som ikke lenger har et stort kontaktnett av jevnaldrende venner og slektninger. Her finner vi noen med de samme interessene som vi kan prate med, ta en kaffekopp eller spise middag i lag med. Det er hyggelige stunder og gir en trygg og god variasjon i hverdagen.

Hverdagen har for alle vært kjedelig det siste året. Seniorsentrene var stengt det meste av vårhalvåret i 2020. Høsten ble også temmelig amputert med sen åpning, begrenset antall personer til stede, forbud mot aktiviteter, foredrag og fullstendig stengt fra november.

Seniorsentrene har fremdeles ikke åpnet for en kaffekopp og et rundstykke en gang.

Som frivillig i programkomiteen ved Lommedalen og Bærums Verk seniorsenter gikk jeg i midten av januar inn på nettsiden for å se om denne var oppdatert på nyåret. Det var den ikke, og høstens program for 2020 lå inne. Det var heller ingen beskjed om at sentrene var stengt og når de eventuelt kunne åpne. 

Jeg sendte en e-post til Bærum kommune og spurte om det var nye retningslinjer for programmene siden disse ikke var lagt inn. Det var mye vi ikke «fikk lov til» i fjor da dette kunne generere flere personer i lokalet enn tillatt.

Dette synes jeg vitner om liten forståelse for vårt frivillige arbeid.

Jeg fikk ikke noe skikkelig svar. Et par dager senere var siden oppdatert med opplysninger om at seniorsentrene var stengt. Vårprogrammene var lagt inn.

Programkomiteene har lagt ned et betydelig arbeid som ingen nå hverken får høre eller se, men alle får vite hva de går glipp av. Dette synes jeg vitner om liten forståelse for vårt frivillige arbeid.

Situasjonen er uviss med nye virusvarianter og utbrudd. Vi håper at vaksinen kommer snart. Vi seniorer står først i køen. Dette ser vi frem til, vi gleder oss faktisk til seniorsentrene kan åpne igjen og vi kan møtes i trygge former og få mer variasjon i hverdagen.

Jeg er utrolig skuffet over den måten Bærum kommune har behandlet seniorsentrene på med svært liten informasjon om situasjonen.

Hvilke planer har Bærum kommune for seniorsentrene etter at vi over 65 år er vaksinert? Det vil jeg og sikkert også flere andre gjerne vite.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.