Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Friluftsøy på Fornebu – det må vi få til!

En tegning for mulig plassering av friluftsøy fra presentasjon i planutvalget 20. mai 2021.

En tegning for mulig plassering av friluftsøy fra presentasjon i planutvalget 20. mai 2021.

Foto: ILLUSTRASJON: BÆRUM KOMMUNE

Anne Greve påpeker i sitt innlegg 31. august at jeg i mitt innlegg 20. august bruker ordet friluftshalvøy.

I innlegget skriver jeg også friluftsøy fire ganger. Ved en inkurie brukte jeg halvøy da jeg mente øy, men at det skal være en øy, fremkommer tydelig i innlegget.

Det hevdes videre at jeg ikke ser betydningen av forskjellen på en øy og halvøy. Jeg skjønner vel ikke helt hvordan hun kan ha unngått å få med seg at det er nettopp det vi gjør. I innlegget står det tydelig at det skal være en øy med forklaring på hvorfor:

«En øy forstyrrer ikke eksisterende strandsone og endrer strømninger, og vi «forbruker» heller ikke av strandsonen ut over adkomsten.»

Det er ikke lenger aktuelt med en halvøy, hverken i de planer som det jobbes med i kommunen, eller det vi i Ap jobber for. Planutvalget ble orientert om planer 20. mai, og det er vurdert 15 alternativer hvor alternativ 3 fremstår som det mest aktuelle. Den endelige plasseringen er ikke avklart.

Og det haster. Arbeidet med Fornebubanen er i gang, og det er planlagt 52.000 lastebillass bare frem til 2023. Bærum Ap vil bygge friluftsøy nå før det er for sent.

Vi vil øke arealet for friluftsaktiviteter på Fornebu ved denne øyen. Den vil vi bygge av kortreiste steinmasser fra Fornebubanen.

Friluftsøy utenfor Fornebulandet er en vinner for samfunnet og for hele Indre Oslofjord. Den samlede gevinsten av økt friområde, tildekning av forurenset sjøbunn, avsetning på kortreist steinmasse og betydelig miljøgevinst i redusert klimautslipp er rett og slett noe vi må gjøre.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.