Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Friidrett i Bærum

– Nytt utendørsstadion på Rud erstatter jo Nadderud, skriver innsenderen.

– Nytt utendørsstadion på Rud erstatter jo Nadderud, skriver innsenderen.

Foto: NILS JOHAN DAHL

I et innlegg i Budstikka 11. august skrev jeg at norsk friidretts fantastiske prestasjoner i OL vil skape økt interesse blant barn (og voksne) for å prøve seg på denne idretten, men at Bærum ikke har anlegg nok til å møte den. 

Tyrvings Sverre Alvik (17. august) er enig i at det bør etableres flere friidrettsanlegg, mens Bærum Idrettsråds Øyvind Gladsø (24. august) mener at kommunen har nok anlegg i forhold til behovet. Som er dagens brukere.

Det er uhistorisk og derfor galt når Gladsø skriver at friidrett har «fått en god andel av investeringsmidlene til idrett». Vi er enige om at Rud-hallen er en god investering. Men nytt utendørsstadion på Rud erstatter jo Nadderud. 

Småanlegg som ellers finnes – en 60 meter stripe og en spranggrop – er bra, men ikke mye. Jeg minner om at Gommerud og Kadettangen i sin tid var 400 meter friidrettsbaner.

Gladsø vil ha meg til å få Venstre til å bryte med sitt konsekvente jordvern for å finne plass til en kombinert fotball- og 400 meter friidrettsbane. Det er et agn jeg ikke går på. 

Ser ikke idrettsrådet og kommunen andre arealer? Hva med løpebane rundt eksisterende fotballbaner? Hva med grusbanen ved Hosle skole, den som nå skal bli nok en fotballbane – og kunstisbane. Man finner areal hvis man vil.

Gladsø er enig med meg i at det er en fordel med lokale anlegg og kortreist aktivitet. Samtidig mener han det er uproblematisk om de som vil drive friidrett i Bærum, alle må dra til ett anlegg, Rud. 

Det kan tjene som «lokalanlegg». For å holde fotball utenfor: Hvorfor gjelder ikke dette også for brukerne av kunstisbaner, som Bærum snart har fem av, spredt i bygden?

Så er jeg selvsagt enig i at trenere, organisering og kompetanse er vesentlig. I og med at jeg ledet friidrettsgruppen i Fossum IF en del av 1980-tallet, vet jeg litt om det.

Helge Hveem er professor emeritus i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, tidligere kommunestyrerepresentant for Bærum Venstre og friidrettsleder i Fossum IF på 1980-tallet.

Helge Hveem er professor emeritus i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, tidligere kommunestyrerepresentant for Bærum Venstre og friidrettsleder i Fossum IF på 1980-tallet.

FOTO: PRIVAT

I mitt innlegg fremhevet jeg da også den jobben Tyrving gjør. Alvik følger opp med å skryte av Tyrving og hevde at de kan ta imot alle som vil.

Gladsø synes å mene at trenere og organisasjon må være på plass før anlegget. Da glemmer han nok at han i sitt første innlegg skrev at anlegg «brukes også av mange som ikke er medlem av idrettslag». Jeg møtte en stor gjeng yngre karer på Nadderud forleden som var av den typen. Og hva med barna?

Han bruker mangel på nye spydkastere som bevis på at OL-gull ikke skaper økt interesse. Vel, hva vet han om Terje Pedersen, Trine Solberg og Andreas Thorkildsen lot seg inspirere av Egil Danielsen? Med litt velvilje ser han kanskje også at spyd er en øvelse som ikke mange kan eller bør drive med på en bane med mange andre brukere.

I dag har alle joggesko. Lett tilgjengelige løpebaner og spranggroper og foreldre som følger opp, er start god nok. 

Ærlig talt: Om nødvendig finner barna instruksjon på YouTube i første omgang! Senere trengs trenere. Og tro ikke at jeg er den eneste ildsjelen som ønsker mer friidrett i Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.