Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Frihet til å eie egen bolig

Artikkelforfatter Petter Holone er 1.-kandidat for Liberalistene i Bærum.

Artikkelforfatter Petter Holone er 1.-kandidat for Liberalistene i Bærum.

FOTO: PRIVAT

Boliger er for dyrt i Bærum, påpeker Budstikka med sin artikkel om hvordan sykepleiere ikke har råd til å kjøpe bolig i Bærum. Det er vi i Liberalistene enige i. Lavtlønnede for eksempel bør ikke fratas muligheten til å eie bolig på grunn av politiske reguleringer.

Liberalistene vil gjøre noe med problemet. Vi har masse ledig områder, men politikerne sier nei. Som vi kan lese i Budstikka er det nå vanskelig å få ansatt blant annet sykepleiere fordi det er nærmest umulig for de å kjøpe en bolig på egen inntekt her.

Liberalistene vil gjøre det enklere for nyetablerte og lavtlønnede ved å innføre friregulering. Når et område frireguleres kan det brukes slik eier ønsker. Det kan bygges små leiligheter, rekkehus, blokker, store villaer, kontor eller butikker. I friregulerte områder skal kommunen tillate alt som kan tillates etter loven og markedskreftene skal styre i større grad.

Som tolerante mennesker kan ikke vi i Liberalistene akseptere et samfunn der folk nektes å bo i egen bolig. Vi vil kjempe imot og bjeffe når politikere fra Høyre eller Ap nekter borgerne å leve som de ønsker. Slik som når vi nektes butikker på Blommenholm fordi «det blir for mye konkurranse», eller når butikker selger feil type varer som på Grini næringspark der kommunen truer med dagsbøter på 100 000 kroner om Europris ikke sparker sine ansatte og legger ned.

På NRKs valgomat bør man legge merke til at Liberalistene er det eneste partiet i Bærum som vil tilrettelegge og gi plass til neste generasjon i Bærum ved å planlegge for en befolkningsøkning. Alle de andre partiene, fra Rødt til Frp sier rett ut at kommunen ikke skal gi plass til flere.

Liberalistene mener frihet og rettferdighet er det viktigste i samfunnet vårt. Der de andre vil diktere, vil vi la innbyggerne bestemme selv.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.