Kjære gode ordfører Lene Conradi

KURSBEVIS: Diplomet som moren til innsenderen fikk for gjennomført luftvernkurs i 1936.

KURSBEVIS: Diplomet som moren til innsenderen fikk for gjennomført luftvernkurs i 1936. Foto:

Av

Takk for din gode artikkel i Budstikka onsdag 8. mai.

DEL

Imidlertid må jeg beklage, at du i andre avsnitt skriver at «Ingen trodde at Norge skulle bli okkupert av Tyskland 9. april 1940» osv.

Jeg håper Budstikka kan vise min mors diplom, datert høsten 1936. Hun hadde da gjennomført luftvernkurs, som medlem av DEN FRIVILLIGE FARMASØITISKE LUFTVERNGRUPPE.

Jeg husker at hun fortalte meg at de hadde til hensikt å bidra økonomisk til anskaffelse av luftvernkanon. Denne skulle settes opp på Etterstadsletta eller var det Ekeberg? Min bestefar var apoteker og hadde et høyt verv i frimurerlosje nr. 1. Frimureriet ble forbudt i Tyskland i 1935.

Arbeiderpartiet hadde regjeringsmakten fra 1935 til 1945. Egentlig som en slags samlingsregjering i krigsårene. På grunn av nedprioritering av vårt forsvar i denne tiden hadde tyskerne en forholdsvis lett krig mot våre soldater. Det tok tre måneder før vi overga oss.

Vår general Fleischer har fått en viss oppreising ved at veien som fører til «Kongeveien» heter General Fleischers vei. Det er hovedveien til Vesterålen og Lofoten. De 5.000 tyske troppene som var trengt opp mot svenskegrensen og led nød på grunn av mangel på ammunisjon og mat, kunne puste lettet ut da general Ruge kapitulerte.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg kan trygt si at mange var uenige med datidens utenriksminister da han ga uttrykk for sitat: «at en kulturnasjon som den tyske aldri ville angripe Norge».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags