Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fremtidsrettet bilisme

Bilen vil også være vårt viktigste fremkomstmiddel om 30 år, skriver Sigrid Bradley i Bærum Frp.

I de nylige vedtatte planene for Sandvika, i KDP3 Fornebu, sykkelstrategien og papirene til Fossum-reguleringen ser vi den samme tanken om bilisme. At bilen skal bli mindre viktig. Helst skal vi ikke kjøre bil. Det er forståelig at rådmannen skriver saksdokumentene slik, når vi har et vedtatt nullvekstmål på biltrafikk, samtidig som det legges opp til en eksponentiell vekst i innbyggertall de neste 30 årene.

Vi i Bærum Frp tror at bilen også i fremtiden vil være vårt viktigste fremkomstmiddel. Om 30 år, likt som i dag, vil den kunne frakte både oss og bagasje på behagelig vis. Til og fra steder hvor kollektivt ikke er et likeverdig alternativ.

Vi mener det blir galt å fiendtliggjøre vårt viktigste transportmiddel

Som persontransport vil bilen forbli det beste alternativ for alle med mye å frakte eller vansker for å bevege seg. Da er det ulogisk med arealstrategier som krever lengst mulig avstand mellom bolig og bil. Slike tiltak vil alltid gå ut over dem som har størst behov. Bedre blir det heller ikke når sykkelparkering for friske mennesker skal plasseres nærmere kollektivtransport enn handikapparkering.

Bilen, ikke sykkel, bane eller buss, er det mest hensiktsmessige transportmiddel når man skal frakte bevegelseshemmede, barnefamilier, håndverkere med mange og tunge arbeidsredskaper, flyttelass eller ukens storhandel. 

Vi i Fremskrittspartiet tror at fremtiden fortsatt har plass til bil. Vi er sikre på at utviklingen av stadig mer miljøvennlige biler vil fortsette. Vi mener det blir galt å fiendtliggjøre vårt viktigste transportmiddel, fremtidens bæringer fortjener å ha minst like stor mobilitet som dagens.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.