Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fremtiden til Asker Skiklubb

Det vil være av betydning for fremtidige generasjoner at Skiklubben nå tar kloke valg, skriver Trond Wetlesen. 

ILLUSTRASJON: GULLIKSEN LANDSKAPSARKITEKTER

Hvor blir det av stemmen til fremtidens brukere av Asker Skiklubbs anlegg når skjebnen til Føyka skal besluttes?

 Hvorfor er det sterk overvekt av middelaldrende menn, meg selv inkludert til stede på klubbens informasjonsmøter? Tar du deg en tur på Føykas anlegg en kveld i august, er det svært få middelaldrende menn i aktivitet på løpebanene, på kunstgresset eller i rulleskiløypa. De som er i aktivitet er i all hovedsak barn og unge i alderen 6 til 18 år. De yngste med foreldrene på sidelinjen. Dette er også fremtiden til skiklubben. Hvordan skal vi få frem deres behov og ønsker?

Prosessen med enten å bygge nytt på Drengsrud eller ruste opp dagens Føyka, er så langt frem i tid at hverken jeg selv, eller de to tenåringene i husstanden på 13 og 15 år antagelig vil ha særlig stort personlig utbytte av anleggene. 

Derimot vil det være av betydning for de kommende generasjoner at skiklubben nå tar kloke valg, som sikrer gode fasiliteter som kan bidra til sportslig glede, utvikling og aktivitet i årene som kommer.

Jeg betviler ikke at Føyka var et flott samlingspunkt, men nostalgien må vike

Jeg betviler ikke at Føyka var et flott samlingspunkt i nærmiljøet Asker flere år tilbake, men nostalgien må vike. Bygningsmassen som kalles klubbhus med tilhørende garderober kan vel neppe kalles et praktbygg. Etter mitt skjønn er det overmodent for oppgradering. Mest sannsynlig riving og gjenoppbygging. I klubbens planer fremkommer det ingen oversikt for hvordan dette skal finansieres og eventuelle konsekvenser for økt medlemsavgift eller aktivitetsavgift.

Derimot presenteres det mange underlige regnestykker og premisser fra klubben, som ensidig fremstiller flytting som et risikoprosjekt der både årsmedlemskap og treningsavgiften vil øke betydelig. Det jeg og mange andre savner er et nyansert overslag over hva det vil koste å bli værende på Føyka. Det blir neppe gratis for klubbens medlemmer.

I Asker Skiklubb fotball kvinner (AFK) skal vi styrebehandle spørsmålet om flytting i september, men som gruppestyreleder er jeg langt ifra sikker på at konklusjonen kan baseres på gode rasjonelle fakta. Det er en stor risiko at følelser overskygger prosessen og den enorme forpliktelsen vi nå har for kommende generasjoner idrettsungdom i Asker. Det er mulig at også hovedstyret og administrasjonen har slitt litt med å skille følelser fra fakta i sine regnestykker og ikke minst i sin presentasjon for klubbens medlemmer på fellesmøter.

Vi i AFK skal lytte til hva våre 140 jenter ønsker og samtidig forsøke å gi medlemmene så nøytral og god informasjon som mulig. Vi oppfordrer alle grupper i skiklubben til å særskilt sørge for at alle stemmeberettigede medlemmer over 15 år blir gjort kjent med sine rettigheter før møtet 25. September.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.