Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Frem i lyset for å bli gravlagt

Nedre Bleiker gård.

Nedre Bleiker gård.

Nedre Bleiker gård har hatt et liv innhyllet i høye trær og ikke blitt sett av folk flest. Nå har skogen blitt hugd ned og lyser skinner igjen over gården. Bare trist at den skal rives. Åpningen for innsyn til gården har ført til en helt ny interesse og enda større fortvilelse når folk nå ser hva som går tapt. Rådmannen innstilte på riving blant annet fordi han heller ville satse 84 millioner på Kulturlåven på Østre Asker gård. En regulering til bevaring av Nedre Bleiker gård stilte ingen økonomiske krav til Asker kommune.

Vedtaket kommer nå ytterligere i fokus etter at rådmannen vil utsette investeringen i Kulturlåven til elever og ansattes fortvilelse. Resultatet med riving og oppbygging av en ny kulturlåve i Nye Asker med mange nye stemmer, utsettelser og overskridelser, blir kostbart.

Samtidig går rådmannen inn for å bevare en liten låve på Bondi, og sier at det finnes midler til restaurering. Innstillinger og vedtak spriker og er inkonsekvente. Kommunen har vært under press og kjørt igjennom Nedre Bleiker gård-saken uten at en eneste politiker uansett parti har levd opp til sine løfter om tiltak for de unge og ros til frivilligheten i festtaler.

Nedre Bleiker gård er høyst bevaringsverdig og ville kunne blitt et viktig supplement til Kulturlåven. Behovet for kulturverksted og steder hvor ungdom kan samles og dele interesser, vil bare øke. Det ville vært et paradis for en barnehage på tunet og praksisplasser for elever ved yrkesskolen, øvingsrom for musikk og teater mv.

En oase og en historisk gård blir revet foran øynene våre. Noe som virker helt galt i den tid vi lever i hvor miljø skal bedres og ressurser skal gjenbrukes og grønne tiltak stå i fokus for å redde oss fra CO2 fordervelsen av natur og mennesker.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.