Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fredningen av torsken i Oslofjorden

– Folk som er opptatt av fredning av torsk, bør kanskje vurdere skarven som et problem på grunn av at bestanden har økt så dramatisk, skriver innsenderen.

– Folk som er opptatt av fredning av torsk, bør kanskje vurdere skarven som et problem på grunn av at bestanden har økt så dramatisk, skriver innsenderen.

Foto: KIM VAN DER LINDEN

Det er én ting jeg ikke kan se er nevnt i forbindelse med fredningen av torsken i Oslofjorden, og det er skarven.

For bare noen år siden var ikke denne fuglen å se, nå derimot har bestanden eksplodert. Det er vel ikke småtteri denne fuglen konsumerer spesielt av yngel og småfisk. 

For en tid tilbake var min datter og jeg ute i Oslofjorden for å hekle makrell. Det må ha vært et godt gyteår for torsk, vi fikk en god del småtorsk (som vi selvfølgelig slapp uti igjen). 

Jeg var ute en stund senere. Da var det 10–12 skarver rundt båten, og all småtorsken var borte. Er det skarven?

I nedre del av Glomma finnes en stor bestand skarv som hekker. Jeg mener å ha lest at det er snakk om at det er x antall tonn den fortærer. Her ligger kanskje problemet. Fuglen etablerer seg i vann og elver over store områder (Oslofjorden er nevnt). Mangel på mat medfører at den må finne nye beiteområder til stor skade for laks og ørret.

Folk som er opptatt av fredning av torsk, bør kanskje vurdere skarven som et problem på grunn av at bestanden har økt så dramatisk.

Kan klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn se problemet her? Og vil eller kan han gjøre noe med det?

Det hadde vært hyggelig å ha fått en tilbakemelding på ovennevnte synspunkt og problem.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.