Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fredet krigsbunker vekker strid

– Bunkeren må tas vare på, skriver innsenderen.

– Bunkeren må tas vare på, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

En tysk krigsbunker på Fornebu vekker strid. Bunkeren er en 113 meter lang underjordisk gang som kom for dagen i forbindelse med Obos' boligprosjekt Nansenløkka. 

Bunkeren har nasjonal kulturminneverdi, mener Vikens kulturarvmyndigheter. Og de har rett! Alt i 2015 uttalte daværende riksantikvar at alle militære anlegg mellom 1940 (1939) og 1945 automatisk er fredet. 

Da kan hverken Obos eller Bærum kommune si at vi vil bare bevare en del av anlegget. Hele anlegget som ligger der, er fredet, og det må også holdes i hevd og tas vare på for ettertiden. Dette bestemmer fredningsloven, og den må følges.

Altfor ofte ser vi verneverdige områder og miljø skusles bort og blir ødelagt i Bærum. Beste eksempel er Grå-Jong, gården som var kongsgård og forbilde for Erik Werenskiold da han illustrerte sitt beste eventyr «De tre prinsesser i berget det blå». Her er låven en skrothaug.

Bunkeren i boligprosjektet Nansenløkka må tas vare på for å være blant annet en del av vår påminnelse om fem krigsår 1940–1945.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.