Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fra utdanning til streikestress

– Kompetanse koster, skriver innsenderen om barnehagestreiken.

– Kompetanse koster, skriver innsenderen om barnehagestreiken.

FOTO: PRIVAT

Lite visste jeg at en engasjert og nyutdannet barnehagelærer på 24 år skulle stå side om side i streik syv år senere med sykepleiere, lærere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, barnevern og bibliotekarer, men her står vi nå: sammen for kunnskap og trygghet.

Det er et lønnsoppgjør som må til for at flere søker disse uunnværlige yrkene. Det må rekrutteres, belyses og vises med mer enn bare et klapp på skulderen eller en kort applaus.

«Din kompetanse blir unik og alle disse studieårene og praksisene du skal igjennom vil gjøre deg klar for verdens viktigst jobb – barnehagelærer!»


Dette kunne forelesere og praksisledere fortelle da jeg studerte ved Universitetet i Stavanger. Jeg følte meg veldig stolt, og ja, rett og slett uunnværlig.

Dessverre følte ikke alle det slik etter endt studium. Vi begynte på Universitetet i Stavanger med cirka 110 elever. Rundt 87 fullførte. Flere som hoppet av hadde toppkarakterer og gode tilbakemeldinger fra praksis, men lønnen var for dårlig, og de følte seg ikke sett.

Utfallet ble at vi som fullførte alltid skulle heie på barnehagelærerne og gjøre vårt beste for de minste i samfunnet.

Grunnen til at jeg blir i yrket er mine kompetente og faglige barnehagelærere. I dette teamet finner jeg støtte til utvikling og kunnskap. Jeg er heldig som jobber i en barnehage med full barnehagelærerdekning.

Samholdet fra studietiden består, og sammen vet vi hvor viktige vi er for de minste i samfunnet. Vi stikker ikke ifra jobben vår, men kompetanse koster, og vi er uunnværlige.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.