Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fra Skaugum til USA og London

– Utklippet må ha vært fra rett etter krigen, skriver innsenderen.

– Utklippet må ha vært fra rett etter krigen, skriver innsenderen.

I bygd og by i det ganske land har vi fulgt med på tv-serien Atlantic Crossing. 

Mange har lurt på hva har vært fakta og hva har vært fiksjon. Det har ikke vært ende på skriverier i landets aviser.

To sentrale ting i serien har vært om låne- og leieleveransene og om all flygingen mellom USA og England. Flere har sikkert stusset over begge deler.

Da kong Haakon fylte 70 år i 1942, så viser serien stor feiring i London med kronprinsen og kronprinsessen som kommer over til England i anledning bursdagen. Det virket som hele byen tok del i festlighetene.

Da var det jeg virkelig begynte å stusse. Helt tilfeldig så kom jeg til å gå igjennom noen gamle avisutklipp jeg har. Der fant jeg blant annet et stort oppslag om feiringen av kong Haakons 70-årsdag.

Jeg har dessverre ikke notert meg fra hvilken avis jeg har utklippet, men det er en Oslo-avis, og utklippet må ha vært fra rett etter krigen.

Overskriften var: «Da krigen drev dem i landflyktighet».

Der står det blant annet «Ingen ble derfor gladere enn Kongen da Kronprinsessen overraskende dukket opp i London den 3. august 1942 for å være med på feiringen av Kongens 70-årsdag, en begivenhet som ikke bare ble sentral i norske kretser, men som hele London var med på.»

Så da var det kanskje riktig det serien forteller om den store feiringen av 70-årsdagen til den norske kongen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.