Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Føykas fremtid

Føyka i Asker sentrum.

Foto: HANS ERIK RUUD/ASKER SKIKLUBB

Så er spørsmålet om Føyka-områdets fremtidige bruk på agendaen igjen. 

Etter Asker Skiklubbs nei til avtale med Asker kommune til samarbeid om utvikling av Føyka-området/Askerparken med utgangspunkt i den vedtatte reguleringsplan, har det vært stille om saken, i det minste når det gjelder offentlig oppmerksomhet. 

I mellomtiden har kommunen inngått en intensjonsavtale med Asker Fotball om flytting av fotballaktiviteten til Drengsrud-området, noe som ville muliggjøre utnyttelsen av Føyka-områdets vestre del, den delen kommunen eier, til utbyggingsformål (boligformål er spesielt nevnt), og da formodentlig fortsatt bruk av områdets østre/sentrumsnære del, den delen skiklubben eier, til idrettsformål i skiklubbens regi.

Denne løsningen vil kreve full omregulering av Føyka-området med de komplikasjoner en slik prosess kan avstedkomme.

Det er et paradoks og lite formålstjenlig at skiklubben eier den sentrumsnære del av Føyka-området mens kommunen står som eier av den vestre og mest sentrumsfjerne delen, og det spesielt når dette kan resultere i noe slikt som det nå foreslåtte ombytte av bruksformål i strid med vedtatt regulering. 

Det riktige må jo være at den påtenkte utbygging finner sted inn mot eksisterende Asker sentrum, med mulighet for utvikling av sentrumsrelaterte funksjoner som forretnings-/næringsareal i tillegg til boligtilbud – slik den vedtatte plan legger opp til, og at idretts-/parkfunksjonen legges i vestre del.

Det er følgelig på tide å tenke alternativt. Det vil si at skiklubben og kommunen makeskifter sine deler av Føyka-området, som grunnlag for en logisk og fremtidsrettet utnyttelse av både Føyka-området og Asker sentrum. Denne løsningen bør derfor inngå som en sentral del av det forestående mulighetsstudiet, en prosess der alle berørte parter må delta, og der alle impliserte legger godviljen til.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.