Beklager, Føyka

FØYKA: - Det er beundringsverdig at de har fattet vedtaket uten å bringe på det rene hvor mye eiendomsutviklere ville betalt for denne indrefileten, skriver innsenderen.

FØYKA: - Det er beundringsverdig at de har fattet vedtaket uten å bringe på det rene hvor mye eiendomsutviklere ville betalt for denne indrefileten, skriver innsenderen. Foto:

Av

Det satt langt inne, men jeg har nå innsett at det er noe fundamentalt feil med min dømmekraft.

DEL

Jeg har ikke forstått at «alt var så mye bedre før». Som i 1951 da Asker SK tapte 2–3 i cupfinalen mot Sarpsborg på Ullevaal foran 30.639 tilskuere.

Les også: Skiklubbveteraner kjemper for Føyka

Les også: – Idrettsparken blir liggende i en tynn og smal tarm

Jeg har heller ikke forstått at fortiden vil gjenta seg hvis det bygges et moderne fotballstadion på Føyka. Spesielt bra for 3. divisjonslaget Asker Fotball Herrer som knapt har råd til dagens baneleie til Asker Skiklubb.

Jeg har heller ikke forstått at det er lite å lære av den triste skjebnen til gamle fotballstorheter som Lyn, Fredrikstad, Viking, Start og Hamarkameratene preget av blant annet nye arenaer med høye kostnader. Heller ikke av Stabæk og Telenor Arena.

Føyka-klubbene kan sikkert langt mer om å drive elitefotball enn disse. Kanskje på nivå med årets cupfinalist Sarpsborg.

Det burde berolige at Asker Skiklubbs 14 idrettsklubber med nærmere 5.000 medlemmer, gjennom en rekke demokratiske årsmøter med flere titalls fremmøtte, må ha stilt seg bak et slikt investeringsvedtak til fordel for usikker fremtidig elitefotball.

Det er beundringsverdig at de har fattet vedtaket uten å bringe på det rene hvor mye eiendomsutviklere ville betalt for denne indrefileten. Eller vurdert hvor mange titalls millioner som ville stå igjen på bok til andre gode idrettsformål etter å ha bygget et nytt, alternativt, sentrumsnært og rimeligere fotballstadion.

Blant disse 5.000 og deres noen tusen familiemedlemmer, de fleste brukere av Asker sentrum, kan det dessuten være noen som ikke innser at en ny arena for elitefotball kan bli et vakkert fremtidig arkitektonisk midtpunkt i sentrum for Nye Asker. Som VIFs nye Intility Arena på Valle.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg hadde en artig medsoldat som hevdet at det ikke var han, men alle de andre som gikk i utakt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags