Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Føyka sett med en innflytters øyne

En ny idrettspark på Drengsrud fremfor et slitent anlegg på Føyka vil gi Asker Skiklubb vekstkraften tilbake, skriver Anne Berit Gunbjørud.

ILLUSTRASJON: GULLIK GULLIKSEN LANDSKAPSARKITEKTER

Jeg har fulgt med i debatten i Budstikka om Asker Skiklubb og Føyka. Og for å si det som det er: dette skjønner jeg lite av. Men med bare fem års botid i Asker, har jeg kanskje ikke nok innsikt i ærerik historie og gamle tradisjoner.

I Budstikka 5. august sto det to debattinnlegg om Asker Skiklubb og Føyka. Under overskriften «Skal vi ha Asker Skiklubb eller enda flere boliger i sentrum?» argumenterer Geir Fuglaas og Nils H. Flaaten for hvorfor Asker Skiklubb skal bli på Føyka i sentrum av Asker. Et innlegg av Per Schancke på samme side innledes med «Å flytte fra Føyka er bra». Disse medlemmene av Asker Skiklubb står langt fra hverandre, svært langt.

Risenga Idrettspark er i ferd med å bli et moderne og sentrumsnært tilbud for trivsel og velvære for folk i alle aldre og på alle nivåer. Det er vedtatt ny ishall som skal stå ferdig til 100 års jubileet til Frisk-Asker, klubben i mitt hjerte, som både er en lokal og nasjonal storhet i sin idrett. Det skal bygges ny idrettshall og velodrom i tillegg til den moderne svømmehallen, et flott tennisanlegg, skøytebane og fotballbane. Bra kollektivtilbud og godt med parkering blir det også. Og ligger nært til der folk bor.

Holmen Idrettspark har fått ny svømmehall, en arkitektonisk perle. Holmen Idrettsforening har stor aktivitet og voksende medlemsmasse. Idrettsparken har også tennisbaner, fotballbaner, idrettshall, turnhall, ishall, Grønlia for flere formål sommer og vinter, bra med parkeringsplasser og godt kollektivtilbud. Og ligger nært til der folk bor.

Flytting til Drengsrud vil gi Asker Skiklubb tilbake vekstkraften

Drengsrud Idrettspark kan bli den tredje sentrumsnære, moderne idrettsparken i «gamle» Asker; det tredje hjørnet i «trekanten i Asker-idretten». Flytting til Drengsrud vil gi Asker Skiklubb tilbake vekstkraften. Klubben vil oppleve dynamikken som oppstår når nye og gamle medlemmer i alle aldre og på alle nivåer får tilgang til tidsriktige anlegg. Og ligger nært til der folk bor.

Føyka Idrettspark fremstår, unnskyld meg, som noe gammel, som for lengst er utgått på dato. Noen fryd for øyet er det heller ikke. Dette i sterk kontrast til et Asker sentrum med mange attraktive urbane kvaliteter. Det er utrivelig å se at store deler av en «idrettspark» brukes som en stor og utrivelig parkeringsplass, også med oppsamling av store turbusser. Det hele er en estetisk katastrofe, spør du meg.

Som glad bruker av Asker sentrum har jeg vanskelig for å se fornuften i sentrumsbeliggenhet for en moderne idrettspark når barnefamilier i liten grad bor i sentrum. Og jeg er ganske sikker på at en regulering av Føyka til et slikt formål er utenkelig også av mange andre svært gode grunner.

Idrettsparker er viktige for lokalmiljøet, og danner grunnlag for både idrettsglede, integrering og vennskap. Med Drengsrud Idrettspark som det nye hjemmet til Asker Skiklubb er jeg sikker på at «det tredje hjørnet» er i de beste hender i tråd med Norges Idrettsforbunds visjon om «idrettsglede for alle».

Artikkelforfatter Anne Berit Gunbjørud
Foto: Privat
Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.