Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Føyka-saken – «demokrati i det stille»?

– Føyka ligger så ideelt til som overhodet mulig, ikke minst med tanke på de nye utbyggingsområdene i sentrum, Landås, Bleiker med mer, skriver innsenderen.

Foto: HANS ERIK RUUD/ASKER SKIKLUBB

Jeg er mangeårig aktivt medlem av Asker Skiklubb. Jeg er utrolig skuffet over kommunens behandling av en sak jeg trodde var ferdig etter fjorårets beslutning om Asker Skiklubbs nei til flytting av Føyka.

Så opplever vi at kommunen «jobber i det stille», hvoretter de presenterer en ny avtale med Asker Fotball med ditto avtale med investeringer i millionklassen og flytting av alle fotballbaner, hovedbanen inkludert, til Drengsrud. 

Hele området på Drengsrud skal være avsatt til utelukkende fotball. Samtidig presenteres et bastant nei til Asker Skiklubb med klar beskjed om at de ikke kan forvente seg noe mer bidrag fra kommunen. 

Samtidig sier de at Asker Skiklubb har presset seg selv opp i et lite hjørne av Føyka-parken. Asker Skiklubbs fantastiske opparbeiding av Føyka-området til et stjerneområde som dekker alle idrettsaktiviteter det er praktisk mulig der, faller plutselig i grus. 

Det sies at dette ikke er et «takk for sist». Kall det hva de vil, men det er det det er. 

Føyka ligger så ideelt til som overhodet mulig, ikke minst med tanke på de nye utbyggingsområdene i sentrum, Landås, Bleiker med mer. Barn og ungdom fra disse områdene vil for det meste bli transportert med bil dersom Drengsrud-området blir målet for disse. 

Dette vil klart sette sitt preg på ytterligere trafikk gjennom Asker sentrum.

Det hevdes, nærmest hånlig, at Asker Skiklubb har fraskrevet seg sin mulighet til å «realisere seg selv». Dette er vel ikke Asker Skiklubbs formål, som i alt vesentlig består i sosialt arbeid med barn og ungdom med allsidig idrett som virkemiddel. 

Denne måten å presse Asker Skiklubb på kne er så nær en ekspropriasjon som det overhodet er mulig. 

Har ikke Asker kommune, med unntagelse av fotball, ungdom og idrett overhodet i tankene med denne beslutningen? Hva med alt det sosiale arbeid klubbens ledere og frivillige har nedlagt i alle år? Har kommunen noen formening om hvordan klubben skal klare å fortsette etter dette? 

For kommunen kan vel ikke fraskrive seg ansvaret for barne- og ungdomsidrett og friluftsliv, generelt? 

Hva med alle ideer og alt anleggsarbeid driftige sjeler i og på Føyka har utrettet? Er det kommunens planer å knekke Asker Skiklubb? Er dette Conradis måte å bedrive demokrati på å «jobbe i det stille» for så å presentere en avtale bak ryggen på sine medborgere? 

Har kommunen kjørt seg fast i et økonomisk dilemma, ved kommunesammenslutningen, som er klart et kostbart prosjekt for den nye storkommunen?

Mange spørsmål å ta tak i her. Jeg håper kommunestyret, med Conradi i spissen, kommer med et klart svar, samtidig som det for all del ikke må underskrives noen ny utbyggingsavtale på Drengsrud før hele Føyka-/Asker Skiklubb-saken er ferdig utredet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.