Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Føyka i positivt spill

– På den ekstraordinære generalforsamlingen klarte motstanderne å stanse utbygging av nye idrettsarealer til Askers ungdom, skriver innsenderen.

Foto: KARL BRAANAAS

Fotballen tar ansvar, og vi må spørre: Hvor er Asker Skiklubbs samfunnsansvar?

Som Askers og en av landets aller største idrettsklubber har Skiklubben et ansvar ut over snever egeninteresse.

På den ekstraordinære generalforsamlingen klarte motstanderne å stanse utbygging av nye idrettsarealer til Askers ungdom.


Når noen passive medlemmer og mange naboer i Asker sentrum påtar seg ansvaret for å nekte Askers barn og ungdom et godt aktivitetstilbud i fremtiden, må Askers øvrige befolkning og politikerne ta ansvar og bringe praktisk fornuft inn i diskusjonen.

Vi ser at nå med stor glede at den største grenen i Asker Skiklubb, Asker Fotball, tar ansvar og går sammen med kommunen for å skape nye, gode banetilbud i Asker.

Det er helt nødvendig for å kunne møte fremtidig utvikling av så vel topp som bredde.

Stor honnør til kommunen som prøver å løse floken på en god måte, ved å åpne noe av Askerparken for helt nødvendig sentrumsutvikling nær ett av landets aller største kollektivknutepunkt.

At museumsbestyrerne i Skiklubben nå sitter og ser at verdien av anlegget forsvinner, blir jo et resultat av denne avtalen mellom fotballen og kommunen.

Asker Skiklubb har redusert mulighet til å flytte nå når Drengsrud utvikles til fotballformål. Videre utviklingsmuligheter på Føyka er jo ikke til stede.

Men det er og blir fotball som er og alltid har vært hovedbruker av Føyka.

Det virker jo nesten meningsløst ha det gamle, forfalne anlegget liggende igjen i Asker sentrum.

Ja, det er nesten så man må se på muligheten til å kunne la kommunen ekspropriere området for å skape et moderne, meningsfylt sentrumsrom som dekker fremtiden for Asker.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.