Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Føyka – for bærekraft

– Hvorfor skal ikke kommunen vurdere justeringer? spør Unn Orstein, her på ett av møtene som er avholdt om fremtiden for Føyka og Drengsrud.

– Hvorfor skal ikke kommunen vurdere justeringer? spør Unn Orstein, her på ett av møtene som er avholdt om fremtiden for Føyka og Drengsrud.

Foto: Knut Bjerke

Askers varaordfører i forrige periode fremmet i Budstikka 26. september forslag om veien videre for Føyka/Drengsrud: Skiklubben må vurdere å gjøre mindre justeringer på årsmøtevedtaket september 2019 som kan muliggjøre flytting. Hvis ikke fortsetter kommunen mulighetsstudiene med matcharena som nabo til Vardåsen kirke og boliger i Askerparken.

Er ikke det et snevert, diktatorisk og urealistisk utgangspunkt hvis man ønsker dialog og samhandling med organisasjoner for en god samfunnsutvikling? Jeg vet hva som er best? Skyttergrav før dialog?

Hvorfor skal ikke kommunen vurdere justeringer? Kommunestyret 2020 besluttet jo FNs bærekraftsmål om samarbeid med innbyggerne og organisasjoner.

I 2018/2019 var den politiske ledelse og administrasjonen trygge, på tross av svært mange advarsler, på at det ville bli et ja til salg av Føyka og satte en tidsbegrensing på avtaleforslaget.

Den demokratiske prosessen med vurderingene, med tillegg av studier om blant annet økonomi og generell kvalitetssikring, fikk først anledning til å starte april 2019 – og det var et utfordrende arbeid.

Kommunen fikk forslag til en vinn-vinn-avtale i august 2019, men svaret var at « … det ikke var politisk ønske eller vilje til å ta opp det fremforhandlede resultatet til ny behandling».

Kommunen påtok seg en stor økonomisk risiko i «sin» avtale som enkelt kunne fjernes i ny avtale ved at kjøper bygget Drengsrud. Skiklubben var villig til å sponse bygging av flerbrukshall, men trengte et salgsoverskudd for å klare å drifte et større antall fotballbaner – og kunne ikke forsvare å selge for enhver pris – for å møte kommunens drivkraft i saken for flere boliger.

Det er fremdeles stor undring over at forslaget til alternativ avtale ble avvist uten dialog. Det er også undring rundt «historieskrivingen».

Politikerne som vedtok avtaleutkastet i april 2019, bandt administrasjonen til masten og gjorde at muligheten for en vinn-vinn-avtale ikke ble diskutert sommer 2019 og ikke kunne legges frem som et positivt resultat på ekstraordinært årsmøte.

Uansett er det mange gode grunner for å bevare Føyka, Askerparken og Drengsrud for idrett og friareal – også økonomiske.

Men ved aktiv samhandling kan kanskje beslutningene og samfunnet bli enda bedre?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.