Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Føyka er bare en del av det hele

– Utfartsparkeringsplassene er mangelfulle over hele kommunen, skriver innsenderen. Her fra Semsvannet.

– Utfartsparkeringsplassene er mangelfulle over hele kommunen, skriver innsenderen. Her fra Semsvannet.

Foto: TRINE JØDAL

Det skrives og menes så mye om Føyka- og Drengsrud-området til idrettsformål, så noen flere meningsytringer om dette synes for meg å være fullstendig fånyttes.

Det som forbauser meg stort, er at en kommune som Asker, med tidligere vel 60.000 innbyggere og etter sammenslåingen med Røyken og Hurum rundt 95.000 innbyggere, ikke har opprettet en effektiv idretts- og friluftsavdeling som kommer med planer og utspill og gjerne oppfordringer fra innbyggerne om ønsker etc. 

Asker kommune er for så vidt effektive hva gjelder utbygging av idrettshaller av ymse slag. Jeg må i særdeleshet nevne Risenga som har nær sagt fått alt av skoler, svømmehall, kunstfrossen skøytebane samt diverse idrettshaller.

Men når det gjelder uteområder så gjøres og menes det altfor lite fra kommunens side.

Utfartsparkeringsplassene er mangelfulle over hele kommunen. De som er (les: har vært tilgjengelige fra gamle dager) ligger der fortsatt i samme stand, med diverse grus, gress og gjørme med hull på hull. 

Opparbeidelse av turveier og stier har i alt vesentlig del vært overlatt til private institusjoner som Asker Turlag. Det er vel og bra. Det engasjerer, og det er positivt.

Jeg mener ikke med dette innlegget å klage over de muligheter vi har. Vi har et fantastisk turområde i alle deler av kommunen. Men det jeg savner er at Asker kommune snarest mulig tar affære og planlegger grøntområder, ikke minst nær Asker sentrum, og turveier langs Askerelva før området blir nedbygget. Hva med planer for tilførselsveier og parkeringsplasser vinterstid, tilpasset folketallet? 

Ta gjerne en titt på hva våre nabokommuner Lier, Bærum, Drammen og Oslo har fått til.

Dersom dette hadde vært fulgt opp fra kommunens side for mange år tilbake, så hadde vi kanskje sluppet det sirkuset med diskusjoner, krangling med mer som nettopp Føyka-saken er endt opp med. 

Dette er rett og slett ikke en velordnet, ressurssterk kommune som Asker, verdig.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.