Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Føyka/Drengsrud nok en gang

– Verden kan plutselig se annerledes ut når man går gjennom muligheter og problemer en gang til, skriver Askers tidligere varaordfører Leif Frode Onarheim (H) om planene for dagens idrettsanlegg på Føyka i Asker sentrum.

– Verden kan plutselig se annerledes ut når man går gjennom muligheter og problemer en gang til, skriver Askers tidligere varaordfører Leif Frode Onarheim (H) om planene for dagens idrettsanlegg på Føyka i Asker sentrum. 

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg leste med stor interesse Vegard Olderheims innlegg 17. september

Grunnen er at vi har jobbet sammen intenst i flere år for å vurdere fordeler og ulemper for Asker Skiklubb ved å flytte virksomheten til Drengsrud. I tillegg var vi begge i utvalg for å utarbeide forslag til ny reguleringsplan for Føyka.

På tross av mange vanskelige vurderinger ble reguleringsplanen oversendt kommunen uten innsigelser. Det ble imidlertid raskt klart at Skiklubbens eventuelle flytting til Drengsrud og å få en god reguleringsplan der ville bli krevende.

Det er mange som har jobbet med dette, med bakgrunn i hva Skiklubben ønsket. Det ble jobbet godt med å vurdere antall baner, plass til klubbhus, skiløype ut fra stadion – også tilfredsstillende for konkurranser – og lekeplasser/mindre hoppbakker på Kollen.

Kommunen jobbet målbevisst for å få dette til.

Underveis ble det etter hvert tatt kontakt med mulige entreprenører som ville kjøpe/utbygge Føyka, og det viste at verdien var veldig høy, slik at både Skiklubben og kommunen ville sitte igjen med betydelige beløp etter gjennomføring av flytting. 

Jeg var optimist lenge, mye tydet på at det kunne bli veldig bra på Drengsrud. Det ble nedsatt en forhandlingsgruppe fra Skiklubben og kommunen som jobbet godt og effektivt. De la frem en enstemmig innstilling om å gå videre i prosessen.

Skiklubben hadde imidlertid vedtatt at årsmøter skulle ta den endelige beslutningen. Det ble nei.

Olderheim påpeker sitt innlegg at beslutningen er dårlig for utvikling av Asker og vil gi Skiklubben begrensede muligheter for nye planer på Føyka. Likevel er det interessant å lese hans punkter om å komme videre – med et lite sleivspark til kommunen. 

Selv om jeg nå ikke lenger er med i politikken, vil jeg endre litt på hans punkter slik:

1. Skiklubben vurderer på nytt muligheter for å gjøre mindre justeringer på de tidligere enstemmige forslag som kan muliggjøre flytting.

2. Hvis punkt 1 ikke bli aktuelt, fortsetter kommunen prosessen med Asker Fotball med mulighetsstudie for utvikling av Askerparken, inkludert matcharenaen og Drengsrud.

3. Skiklubben holdes informert om utviklingen.

Jeg tror Vegard og jeg er enige om at det alltid er viktig å holde en god kontakt mellom partene, selv om det synes som man står langt fra hverandre. Verden kan plutselig se annerledes ut når man går gjennom muligheter og problemer en gang til.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.