Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fotgjengere og trafikken gjennom Bekkestua

Malingen i fotgjengerovergangen på Bekkestua er nesten slitt bort.
Foto: PRIVAT

Bekkestua sentrum er i endring. Et forhold er at det blir stadig flere fotgjengere her. Mange av disse er godt voksne mennesker. Ikke rent få benytter rullator, krykker eller andre hjelpemidler.

Fotgjengerne virker å anse Gml. Ringeriksvei og Bærumsveien gjennom Bekkestua sentrum nærmest som gågater. Men de er på ingen måte gågater, relativt tett biltrafikk går på de smale gatene hele dagen.

Nestenulykker skjer her hver eneste dag. Heldigvis er det ikke så ofte det går skikkelig galt. Men skikkelig galt gikk det for et par uker siden, da en dame i 70-årene ble påkjørt av bil, mens hun krysset fotgjengerovergangen utenfor Fredriksens flotte butikk. Ambulanser, politi osv. var raskt på pletten. Damen ble tatt med i ambulansen, håper virkelig det gikk bra med henne.

Jeg har sett litt på fotgjengerovergangene nær der damen ble påkjørt. Merkingen er nesten ikke synlig. Her bør rette vedkommende møte opp umiddelbart og ordne med oppmaling. Fortrinnsvis også med skilting.

En stor del av bilene gjennom Bekkestua sentrum er åpenbart gjennomgangstrafikk. Noe bør snarlig gjøres for å få ned trafikken, enveiskjøring er en mulighet som bør vurderes.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.