En ny sterk fotballsesong

PÅ VEI NED? Selv om Stabæk kan være på vei ned fra eliteserien, har 2016 vært en ny sterk fotballsesong i Asker og Bærum.

PÅ VEI NED? Selv om Stabæk kan være på vei ned fra eliteserien, har 2016 vært en ny sterk fotballsesong i Asker og Bærum. Foto:

Det kan virke paradoksalt å karakterisere 2016 som en ny sterk fotballsesong for Asker og Bærum når flaggskipet Stabæk står i overhengende fare for nedrykk fra eliteserien.

DEL

Dette er Budstikkas lederartikkel torsdag 3. november 2016.

Men når vi studerer resultater og tabeller, kan vi likevel konstatere at våre lokale fotballklubber slett ikke er på defensiven, så langt derifra. 2016 har utvilsomt vært et nytt svært godt fotballår i Asker og Bærum.

Les også: Asker og Bærum sikret plassen

Les også: Sjekk den jentesuksessen - ble kretsmestere i tre klasser

Les også: Stabæk er fortsatt med i medaljekampen

For – vår nest beste klubb på herresiden, Bærum sportsklubb, sikret en sterk 2. plass i sin avdeling i 2. divisjon. Asker har med 5. plass i samme avdeling også klart å presse seg inn gjennom det trange nåløyet for å kunne fortsette på dette nivået etter omleggingen av seriesystemet fra neste år. Tilsvarende gjelder Holmen, som med 5. plass i sin 3. divisjonsavdeling får spille videre på samme nivå. Lenger ned i divisjonene merker vi oss at Bærumsløkka tok 2. plass i sin avdeling i 5. divisjon og at både Øvrevoll Hosle og Stabæk 3 var få poeng unna topplassen i sin avdeling.

På kvinnesiden har Stabæk nok en gang vist at de hører hjemme i norgestoppen, med 3. plass foran siste serierunde lørdag borte mot Avaldsnes. Vårt nest beste lag på kvinnesiden, Øvrevoll Hosle i 1. divisjon, har etter fem strake seirer i serieinnspurten slått sin tidligere poengrekord og har foran siste serierunde søndag mulighet til å forbedre klubbens hittil beste plassering, 5.-plassen i 2014. Bærum sportsklubbs kvinnelag vant sin 4. divisjonsavdeling og sikret opprykk. Og nylig kunne Budstikka fortelle at Bærums Verk Hauger har bestemt seg for å starte seniorlag for kvinner i 2017 for første gang. På kvinnesiden har trolig fotballen i Asker og Bærum aldri stått sterkere enn nå.

Hva så med Stabæk-herrene? For det første har ikke laget rykket ned ennå. Seier hjemme på Nadderud søndag mot bunnlaget Start kan være nok til kvalifiseringsplass, i beste fall til og med en trygg plassering over kvalifiseringsstreken.

Men skulle Stabæk ryke på et nedrykk – og det er tross alt ikke usannsynlig – føler vi oss trygge på at klubben kan slå tilbake. Det har Stabæk gjort ved tre anledninger tidligere. Først i 1984, da nedrykket til norsk fotballs 5. nivå fikk Ingebrigt Steen Jensen & co. til å drodle frem den spinnville ideen om å forvandle laget til ett av Norges fremste, noe som ble oppnådd med plass i eliteserien fire opprykk og ti år senere og cupgullet i 1998. Så etter de to nedrykkene fra eliteserien i 2004 og 2012, som begge ble fulgt av umiddelbart opprykk.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Noe av det fine med fotballen er uansett at det alltid kommer en ny sesong, med nye muligheter.

Dette er Budstikkas lederartikkel torsdag 3. november 2016.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags