Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fossum-utbyggingen kommer, men langt frem

– Fossum-utbyggingen kommer. Men tidligst etter 2032, skriver innsenderne.

– Fossum-utbyggingen kommer. Men tidligst etter 2032, skriver innsenderne.

Foto: KARL BRAANAAS

Jan M. Fredriksen ber i et innlegg i Budstikka 30. desember Bærums ordfører og Høyre vrake planene om Fossum.

I Høyres program for inneværende periode står det svart på hvitt at Fossum-utbyggingen skal gjennomføres.

Høyres synspunkt på utbyggingen av industriområdet på Fossum har kommet tydelig frem gjennom en rekke innlegg, men vi gjentar det gjerne. Høyre ønsker en utbygging av Fossum-området.

Det redegjorde tidligere leder av planutvalget Ole Kr. Udnes for, i et innlegg i Budstikka 7. desember. Her orienterte han grundig for Høyres syn som gjennom hele saksbehandlingen har vært klar og tydelig. 

I et åpent møte foran valget i fjor høst bekreftet Høyres nestleder i planutvalget at det var partiets mål å bygge ut på Fossum.

Ordfører og gruppeleder har samme ståsted som nåværende og forrige Høyre-representanter i planutvalget: Når tiden er moden – og ifølge den arealstrategien det nå arbeides med – vil Fossum-utbyggingen komme. Men tidligst etter 2032.

Alle som arbeider med arealdisponering og arealutvikling, mener forutsigbarhet er viktig. Høyre ønsker å leve opp til det ønsket.

Fossum er i dag et relativt slitent industriområde, men ligger vakkert til. Høyre er overbevist om at når industrihaller og maskiner byttes ut med boliger og asfalt blir erstattet med parkområder og grønt gress, vil Fossum få noen meget attraktive boområder. 

Vi tror Bærum er tjent med at det åpnes for et nært samspill mellom mennesker og natur. Fossum vil bevare noe av det beste ved Bærum; en variert boligbygging.

Budstikka har gitt Jan M. Fredriksen plass til å stille de samme spørsmålene flere ganger – også etter at de er svart opp. Nå håper vi både avis og debattant noterer seg dette innlegget.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.