Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fortau i Angerstveien og Grindstuveien

Jeg leser i Budstikka at det er planer om å anlegge fortau i en del av Angerstveien og Grindstuveien for å bedre trafikksikkerheten.

Dette fortauet er tenkt å skulle gå fra Økriveien ned til Grindstuveien og ca 20 meter nedover den.

Det er vanskelig å kritisere tiltak som er i det godes tjeneste, men det har jeg tenkt å gjøre her.

Når man ser på reguleringsplanen for tiltaket er det tydelig at de som har laget den ikke har vært på befaring. Fem eiendommer blir kraftig berørt ved at deres uteareal nå skal brukes til fortau. Bruksareal reduseres, gjerder må rives og beplantning fjernes. Er dette tenkt kompensert?

Samtidig må infrastruktur (elektro, tele, fiber osv) legges om.

Les mer på budstikka.no/debatt

I slike sammenhenger som dette er det sikkert politisk ukorrekt å snakke om kost / nytte, men er det gjort noe kostnadsoverslag her?

Om det virkelig skulle være noe fornuft i dette burde det anlegges fortau langs hele Angerst- og Grindstuveien slik at man kan gå trygt hele veien. Da ville det blant annet ikke være påkrevet å kjøre barn til bensinstasjonen hvor deres gå-grupper samles.

Når dette er sagt ville antagelig det enkleste og rimeligste være å stenge Angerstveien med bom i krysset ved Brennejordet for å hindre gjennomgangstrafikk. Noen flere fartsdempere i Angerstveien og Grindstuveien vil sikre at fartsgrensen faktisk holdes.

Jeg setter min lit til at Bærum kommune tar til fornuft og velger en løsning som er enkel, rimelig og ikke vil berøre beboernes eiendommer.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.