Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Først sier de voksne at vi får firkantede øyne hvis vi ser for mye på skjerm, og så skal vi plutselig også lese alle bøker på iPad

SKJERM: - Først sier de voksne at vi får firkantede øyne hvis vi ser for mye på skjerm, og så skal vi plutselig også lese alle bøker på iPad, skriver innsenderne.

Etter 2019 kommer det til å bli vondt og kjedelig å gå på biblioteket.

I 2019–2022 vil rådmannen fjerne bibliotekarene i Bærum. Siden alle barna har iPad vil de heller at vi skal finne bøker på iPad.

Les også: Bibliotekene i skolen

Les også: Skolebibliotekarer i Bærum

Les også: Kuttfare for skolebibliotekene

Vi og alle de andre i klassen får vondt i hodet når vi ser for lenge på skjerm. Vi har også hørt at mange andre også får vondt i hodet, så da burde vi få en pause iblant.

De små barna på skolen klarer kanskje heller ikke å finne en bok som passer dem uten hjelp fra en bibliotekar. Fordi du må jo kunne tittelen på boken for å finne den, og du kan heller ikke se tykkelsen på boken.

En bibliotekar kan også hjelpe deg å finne en bok du ikke kan tittelen på. Til en bibliotekar kan du si at jeg er ikke så god til å lese, men jeg liker å lese humor. Det kan du ikke si til en datamaskin fordi datamaskinen vet ikke hvor god du er hvis du bare skriver at du ikke er så god til å lese. Men en bibliotekar kan det fordi hun/han snakker med lærerne om leseferdighetene til elevene.

Tenk om en veldig smart gutt fra en ganske fattig familie leser én time bok om dagen, men så plutselig må han lese på nettbrettet sitt, tenk så mye strøm og penger det blir hvis han leser én time om dagen i tre år.

Uansett så er det ikke bra for miljøet å lese på skjerm. Derfor burde vi få bestemme at vi ikke skal ødelegge verden som vi skal leve på.

Først sier de voksne at vi får firkantede øyne hvis vi ser for mye på skjerm, og så skal vi plutselig også lese alle bøker på iPad. Da blir ikke øynene våre bare firkantede, de blir femkantede. Det er dobbeltmoralsk!

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Når du er i Spania på stranden er det ikke det samme å ta opp en iPad i 40 grader som å ta opp en god og gammel bok.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.