Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fornebulandet kirke – en møteplass for alle

FÅR STØTTE: Fra venstre kirkeverge Astrid Holmsen Krogh, prost Gunnar Næsheim og sogneprest Thomas Wagle på den planlagte kirketomten. – Uforståelig for meg at Høyre er uenig innad, skriver innsenderen.

Jeg er en av de eldre som flyttet til Fornebu for seks år siden.

Jeg er også en av dem som var til stede på en markeringsgudstjeneste for kirketomten i mars 2008 på utsiden av kjøpesenteret, Fornebu S.

Les også: Bare 37 prosent religiøse på Fornebu?

Les også: Kjemper for kirketomt på Fornebu

Les også: Sambrukskirke på Fornebulandet nå

Den gang – som nå – er det helt uforståelig for meg at Høyre er uenig innad om sambrukskirken skal bygges på det stedet som er allment kjent som «kirketomten», eller utsettes, sannsynligvis i mange, mange år.

Fornebu er et flott sted å bo og bli gammel på. Her er vakker natur, et åpent landskap, en fantastisk park, et naturlig senter og pusterom, alt det som vi aktive seniorer setter pris på og bruker daglig.

For meg – og for mange av mine jevnaldrende – er det store forventninger til en sambrukskirke som en møteplass for alle.

Mange av oss ser frem til å bruke et bibliotek for å styrke leselysten, samtalen og evnen til å oppleve litteraturens mangfoldige verden.

Andre gleder seg til en integrert konsertsal der musikken kan fylle hjertet og medvirke til at vi eldre kan utvikle hjernens kapasitet. Kanskje det til og med kan bli et øvingsrom for seniorer i all enkelhet?

Andre ser frem til en livssynsnøytral møteplass hvor det ikke er snakk om hvilken tro du har, men hvem du er.

Og atter andre ser frem til et kirkerom som speiler storhet og himmel for sinnets hvile og sjelefred.

Alle disse funksjonene trodde jeg at jeg «ble lovet» fra politikerhold da Fornebu ble mitt hjemsted. Vi er mange eldre, og vi er alle forskjellige, men den største likheten er at vi må få en møteplass der vi sammen kan få være oss selv.

Sambrukskirken ved Fornebu S skulle bli min møteplass, trodde jeg!

I dag er den mest aktive møteplassen ved hovedinngangen til Fornebu S, der hvor sambrukskirken ble tenkt bygget og som på folkemunne heter kirketomten. Her er liv og røre og yrende liv av mødre og fedre med sine aller minste, skolebarn etter skoletid på vei hjem, voksne yrkesaktive etter jobb, og vi pensjonister som har hele dagen til disposisjon.

I helger og på varme dager er alle kategorier samlet rundt denne møteplassen. Hvorfor ikke bruke anledningen som allerede er etablert, til å fremme samhold, forståelse og respekt mellom beboere og brukere på Fornebu?

Selvsagt finnes det møteplasser ellers på Fornebu, og flere vil det sikkert bli med de utbyggingsplaner Bærum kommune har.

Mange av oss eldre er fremdeles i stand til å invitere venner og gode naboer hjem. Noen av oss bruker de kafeer og restauranter som allerede finnes, og flere skal det bli. Men det koster! Det er ingen selvfølge at pensjonen strekker til eller blir prioritert for en daglig kopp kaffe og et halvt rundstykke.

Veien er kort til ensomhet på Fornebu. Derfor er det viktig at møteplassen også blir et sted å treffes hvor vi ikke nødvendigvis må betale for å sitte på en stol ved et bord sammen med gode venner og naboer.

Mange av oss seniorer er engstelige for at vi ikke får oppleve noen møteplass hvis sambrukskirken blir utsatt i mange år. Noen av oss er lei oss for at vi kanskje ikke vil oppleve Fornebulandet sambrukskirke fordi de fleste av oss da nærmer oss 100 år.

I verste fall snakker vi da om en kirke som bygges i 2040/2045. Vi vet av erfaring at byggesaker tar tid. Vi vet videre at trivsel og tilhørighet er viktig for livsstandard.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Kanskje bør politikerne tenke at de kan spare eller utsette sykehjemsplasser og hjemmehjelptjenester ved å gå for sambrukskirke på den tomten de aller fleste av oss så inderlig ønsker. En møteplass der alle kan få være seg selv og bidra til å gjøre fellesskapet mellom oss trygt, godt og nyttig.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.