Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fornebubanen trumfer oppvekstvilkår

MDG kunne ha vært tungen på vektskålen i favør av 9.000 boliger og 50.000 kvm mindre næringsareal på Fornebu, hadde de støttet Venstre og/eller SV, skriver innsenderen.

Foto: Karl Braanaas

Å stemme for rådmannens forslag om 842.800 kvadratmeter med nye boliger på Fornebu på ubebygde tomter og så si at MDG er partiet som alltid setter barna først i innlegget i Budstikka 13. august hevder er – unnskyld uttrykket – vås.

MDG forsøker å gjemme seg bak at i «deres 842.800 kvm/11.500 boliger» så skulle kontorbyggene til Telenor, Equinor og Snarøyveien 36 konverteres til boliger (ca. 200.000 kvm). Hvis dette er tilfelle, er det eneste logiske å stemme for ytterligere 842.800 kvm minus de 200.000 kvm som allerede var bygget. Det vil si å støtte Venstre eller SV sitt forslag på 9.000 boliger. I stedet stemte MDG for rådmannens forslag som i tillegg til 842.800 kvm med bolig også gir ytterligere 200.000 kvm med nærings- og kontorbygg på Fornebu. Kvadratmeter som ikke er forpliktet til å bidra til fellesskapet med noe som helst.

I beslutningsmatrisen som ble sirkulert etter partienes gruppemøter fremkommer det riktig nok at MDG foreslår at «Nye skoler og barnehager må få normert uteareal i henhold til Helsedirektoratets norm så langt det er mulig».

Med nesten dobbelt så mange innbyggere på Fornebu så vil utearealer til barn og unge bli dramatisk redusert med mindre utbyggerne blir pålagt å selge/overføre tomtearealer til kommunen. Man trenger ikke engang aspirere til Nobelprisen i matematikk for å skjønne at regnestykket ikke går opp. Bisetningen «så langt det er mulig» punkterer dermed effektivt intensjonen i MDGs forslag.

Hvis MDG hadde klart og tydelig sagt at i rådmannens forslag til KDP3 (kommunedelplan 3) så er utearealene for små til at MDG kan støtte det, så var det faktisk kun 24 av 51 kommunestyrerepresentanter som var helhjertet for KDP3; alle Arbeiderpartiets 10 representanter (selvsagt), men kun 14 av Høyres 24 representanter. Med andre ord to representanter fra et rent flertall. Høyre var i mars praksis splittet på midten mellom 9.000 og 11.000 boliger på Fornebu. Som tidligere nevnt; Ordføreren så seg faktisk nødt til å ta en prøvevotering på Venstres forslag om 9.000 boliger. Så usikker var hun på utfallet – på tross av at hun visste at MDG kun kom til å støtte 842.800 kvm.

MDGs leder i Bærum Kim Zimmer skriver i Budstikka 8. august at «Politikk er prioritering. MDG prioriterer syklende, gående og kollektivtrafikk». Og det er det MDG har gjort på Fornebu – de har valgt bane og fortetting fremfor barns oppvekstvilkår. MDG var redde for å «miste» Fornebubanen. MDG kunne ha vært tungen på vektskålen i favør av 9.000 boliger og 50.000 kvm mindre næringsareal hadde de støttet Venstre og/eller SV, men de valgte ikke å gjøre det.

Så vennligst ikke fremstill det som noe annet enn det er. For MDG er bane viktigere enn barn.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.