Utbyggingen på Fornebu: Hvem taler de «ufødtes» sak?

Av

Prosessen rundt utbyggingen av Fornebu er et merkelig «teater».

DEL

LeserbrevUtbyggerne vil ha flest mulig boliger. Beboerne vil uansett antall boliger ha bedre sosial infrastruktur!

Fornebu er attraktivt. Vi som bor i Asker og Bærum er urbane så vi vil bo i en by på Fornebulandet.

Men ønsker vi tettest og høyest mulig? En drabantby?

Min fanesak er møteplasser. Areal for aktiviteter. Spesielt for barn og unge. Fornebubyen kan få utfordringer om vi ikke legger til rette for en god sosial infrastruktur. Høye kvm-priser på boliger er jo ingen garanti for et godt lokalsamfunn.

De som flytter til Fornebu har høye forventninger. Hvem taler deres sak? De «ufødte». De ser for seg gode aktivitetstilbud for barn og unge – og gjerne også voksne. De kommer ikke til Fornebu for at barna skal stå i medlemskø for å bli med på aktiviteter. De ser heller ikke for seg at de skal stå i bilkø ut og inn på Fornebulandet for å frakte barna sine til andre steder for å bli med på idrett eller annen aktivitet.

Jeg har kjørt mine hockeybarn til både Hønefoss og Ski i mangel på istid i Askerhallen. For å få en treningsøkt ishockey. Barna må ha sine aktiviteter i lokalmiljøet.

Det er vel ikke slik en moderne by skal være?

Fikk du med Roar Sundbøs innlegg Ta en idrettspause på Fornebu ?

I dag bor jeg i Vollen og var også nysgjerrig på presentasjonen om Kystbyen Slemmestad og stilte opp i Sekkefabrikken nå tidlig i mars. «Fornebubyen» og «Kystbyen Slemmestad» oppleves som en «sexy» omtale av et godt bomiljø. Det er flott at flere får anledning til å bo langs den fantastiske kysten ved Oslofjorden med nærheten til alt. Jeg håper imidlertid for både Slemmestad og Fornebus fremtid at transporttilbudene forbedres så snart som mulig. Uten elektriske ferger, T-bane og matebusser blir det kø og ikke «det gode byliv».

Les også Hvem har ansvaret for dugnadsånden?

1300 nye leiligheter i Slemmestad og 11000 boliger på Fornebu høres ut som «byer». Eller «drabantbyer»? Det siste klinger ikke like bra i våre ører.

Min oppfordring til politikerne som skal lande KDP3 27. mars er at de skal legge til rette for mer møteplasser, aktivitetsarealer ute og inne så vi kan få et Aktivt Lokalsamfunn på Fornebulandet. Vi som skal flytte til Fornebu i fremtiden har noen forventinger. Derfor taler jeg deres sak. Til beste også for dagens beboere på Fornebu og Snarøya. Det gjelder også de som blir født på Fornebu i fremtiden. Riktige beslutninger vil gjøre Fornebu til «verdens best by i verdens beste land»

Se flere innlegg av Roar Sundbø

Roar SUNDBØ

Idrettsleder og kommende Fornebubeboer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags