Det e itjnå som kjæm tå sæ sjøl

SLIK: – Vi må få til denne sambrukskirken på Fornebu S som har vært planlagt i så mange år, skriver sogneprest Thomas Wagle. Her med en modell utarbeidet av arkitekt Aina Dahle.

SLIK: – Vi må få til denne sambrukskirken på Fornebu S som har vært planlagt i så mange år, skriver sogneprest Thomas Wagle. Her med en modell utarbeidet av arkitekt Aina Dahle. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

At dette Vømmøl-refrenget er sant, har vi i Fornebulandet menighet blitt kraftig minnet om gjennom kommunedelplan 3, der lokaliseringen av ny sambrukskirke tas opp.

DEL

Jeg har vært prest i Fornebulandet menighet i 1,5 år, og i løpet av denne tiden har jeg møtt masse entusiastiske mennesker som gleder seg til når den nye sambrukskirken kommer på kirketomten ved Fornebu S.

Les også: Sambrukskirken på Fornebu S

Les også: Skap møteplasser på Fornebu nå

Alle sier når, de sier ikke hvis.

Og det er kanskje ikke så rart, for i mange år har det vært klart at sambrukskirken skulle ligge akkurat der.

Det de færreste har fått med seg at kirketomten først ble satt i spill av kommunen i 2016 og nå i kommunedelplan 3 foreslås flyttet til Koksa-området i Fornebu sør.

Det e itjnå som kjæm tå sæ sjøl. Denne sambrukskirken som så mange har gledet seg til, kommer ikke av seg selv.

Hvis vi ønsker at den skal være der den hele tiden har vært planlagt, så må vi si fra om dette nå i høringsperioden som varer frem til 26. mai.

La meg gi to gode grunner til at sambrukskirken bør ligge ved Fornebu S:

For det første er denne kirketomten ideell for en frittstående sambrukskirke. Tomten er sentralt beliggende der folk er, med gangavstand til skoler, T-bane og kjøpesenter.

Med sambrukskirken plassert ved Fornebu S vil man få et fantastisk torg mellom kjøpesenter og kirken der det vil være yrende liv. I tillegg er tomten stor nok til å bygge en sambrukskirke der vi kan få plass til mange gode møteplasser som Fornebu sårt trenger.

I mulighetsstudien for sambrukskirken som Fornebulandet menighet har fått utviklet, har vi i tillegg til kirkerom tegnet inn konsertarena, bibliotek, kafé, Fornebupiloten, Fornebu Gjenbruk, livssynsåpent rom og ungdomsklubb for å nevne noe.

Kirketomten har også kapasitet til et enda større bygg enn mulighetsstudien legger opp til.

Kirketomten ved Fornebu S er også det grønne valget: Bygger man der, slipper man å bygge nye parkeringsplasser. Det foreligger nemlig en avtale om at sambrukskirken skal kunne benytte seg av parkeringsanlegget til Fornebu S kjøpesenter.

Det andre hovedargumentet for bygging av sambrukskirke på kirketomten på Fornebu S er at kirketomten åpner for tidlig byggestart.

Det haster med å få bygget sambrukskirken. Folk trenger møteplasser nå og ikke først om 20–30 år!

På informasjonsmøtet om kommunedelplan 3 på Scandic Fornebu 23. april i år sa rådmannen at de ser for seg at byggingen av Fornebu antageligvis vil vare til 2045.

Når vi så vet at Koksa-området, der kirken foreslås flyttet, er noe av det siste som vil bli utbygget, så er dette et sterkt argument for å velge kirketomten ved Fornebu S.

Når Fornebu er ferdig utbygget, vil Fornebulandet være en av landets største menigheter med kanskje over 20.000 medlemmer.

Vi tror ikke det er klokt å vente til alle disse har flyttet hit med å få på plass de viktigste møteplassene.

For å skape godt oppvekstmiljø trenger man gode møteplasser fra starten av.

Det e itjnå som kjæm tå sæ sjøl. Hvis du ønsker at det skal komme en sambrukskirke på kirketomten ved Fornebu S, så er tiden inne for å si fra nå.

Snakk om det med familie, venner, naboer og gjerne med politikerne. Send inn ditt eget høringssvar, eller hør med velet du tilhører.

Vi må få til denne sambrukskirken på Fornebu S som har vært planlagt i så mange år. Den kommer ikke av seg selv, men kanskje hvis vi er mange som står sammen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Sammen kan vi unngå at dagens dåpsbarn skal måtte bli 27 år gamle før de får henge på en bra ungdomsklubb på sambrukskirken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags