Gigantutbyggingen vedtatt

Av

Etter mer enn fire timer med diskusjon og forhandlinger vedtok 42 av kommunestyrets representanter, mot 9 stemmer, å si ja til storutbyggingen på Fornebu.

DEL

MeningerDette betyr at Fornebus største utbyggere, Obos, Selvaag og KLP Eiendom kan få bygge ut 842.800 kvadratmeter. Det tilsvarer inntil 11.000 boliger mot 6.300 boliger i tidligere vedtak.

Med de titusener av arbeidsplasser som kommer i tillegg, vil Fornebu bli en stor by.

For at utbyggerne skal bli med på å bekoste Fornebubanen og infrastrukturen, krevde de å få bygge så mange kvadratmeter. Det må være første gang i historien at en T-bane avgjør hvor mange boliger som kan bygges.

Det er vel for sent å gå inn for en annen løsning? En trikkeløsning ville ha blitt langt, langt rimeligere, og bedre, i det den vil kunne få flere, nødvendige, holdeplasser – blant annet på Storøya og Oksenøya. I disse områdene blir det mange tusen mennesker som vil få for lang vei til offentlige transportmidler. Det igjen betyr ytterligere bruk av privatbiler.

Les mer på budstikka.no/debatt

Beklageligvis har også «mitt parti», riktignok noe motvillig, vært med på denne tragiske avgjørelsen i Bærum rådhus. Partiet mener å ha fått garantier, blant annet med punkter om vektlegging av naturmangfold, gode oppvekstvilkår for barn og ungdom, samt reell innflytelse fra Fornebus beboere når det endelige antall boliger skal fastsettes og hvor mange etasjer disse skal ha og beliggenheten av disse.

Ifølge det siste som har kommet fra ansvarlig hold, vil den nye underjordiske banen først kunne tas i bruk i 2027. Det er hevet over enhver tvil at den avgjørelsen som ble fattet i kommunestyret ikke er i samsvar med et flertall av velgernes ønske.

9. september er det kommunevalg. Da må vi si ifra om hva vi mener om de som stemte for dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags