Norges tettest befolkete by

Av

Selv med KDP2 vil byen på Fornebu være Norges desidert tettest befolkete by.

DEL

LeserbrevMed et areal på kun 3,4 kvadratkilometer (km2) vil befolkningstettheten på Fornebu være ca 8100 innbyggere/km2 med KDP3 og 4600 med KDP2, inklusive «byen», «parken», «landet», Nansenparken, Storøya, friområdene, naturvernområdene, gangveier, sykkelstier og bilveier.

Oslo har nå ca 4400 innbyggere/km2.

Med KDP 3 vil befolkningstettheten på Fornebu være 84 % høyere enn Oslo, som idag har landets høyeste befolkningstetthet.

Byer med sammenlignbare antall innbyggere som Fornebu med KDP3 (Hamar, Halden og Larvik) har en befolkningstetthet på mellom 1800 og 2000 innbyggere/km2. Fornebu med KDP3 vil altså ha mer enn 400% høyere befolkningstetthet enn andre norske byer med tilsvarende antall innbyggere.

Sammenligner vi byer med samme innbyggertall som Fornebu med KDP2 (Hønefoss og Alta) har disse en befolkningstetthet på ca 1700 innbyggere/km2. Det vil si at Fornebu selv med KDP2 vil ha en befolkningstetthet som er 270% høyere enn andre norske byer med tilsvarende antall innbyggere.

Les mer på budstikka.no/debatt

Det finnes bydeler i Oslo som har høyere tetthet enn Fornebu, men dette er ikke en relevant sammenligning. Da må man evt sammenligne befolkningstettheten med «byen» på Fornebu med relevante bydeler i Oslo. Jeg er ikke kjent med om disse detaljene er tilgjengelige for Fornebu.

En mer realistisk sammenligning er å sammenligne med byer med tilsvarende innbyggertall som Fornebu, og da blir tallene for Fornebu svært dystre, som vist ovenfor.

Er politikerne i Bærum virkelig klar over dette, og gjør de dette med vitende og vilje? Å presse inn alle funksjonene som en by i Norge normalt må ha, på en firedel av det arealet som er normalt må føre til en drastisk forverring av bokvaliteten. Dette er hårreisende.

For å få plass til den nødvendige infrastruktur som ikke er tatt tilstrekkelig høyde for i KDP3 (fotballbaner, flerbrukshaller, skoler, barnehager, svømmehaller, grøntarealer, lekeplasser, etc) innenfor den begrensede tilgjengelige plassen må det bygges høyere og tettere enn det som er skissert til nå. Det betyr enda trangere gater, mindre sollys mellom byggene, kraftigere vind mellom byggene etc. Alt dette, bare for å få en T-bane som beboerne fint klarer seg uten. De 16 milliarder kronene som spares kan trygt brukes til å tette andre hull i en stram statlig og kommunal økonomi.

De fleste som flytter til Fornebu gjør det for å kunne bo i rolige og naturskjønne omgivelser (som de er blitt lurt til å tro fra reklamen til utbyggerne), og ikke til den desidert tettest befolkede byen i hele Norge.

Vi kan leve godt med KDP2, selv uten T-bane, KDP3 blir en katastrofe for beboerne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags