Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Fornebu, møteplasser, sambrukskirke og Høyre

VIL BYGGE: – Det er behov for en sambrukskirke og en møteplass i nærheten av Fornebu S, og den bør bygges snarest mulig, skriver Dag Egil Strømme og to andre Høyre-politikere i Bærum.

Det er for tiden mange avisinnlegg som omhandler behovet for møteplasser på Fornebu.

Fornebulandet vel, Bærum Venstre, Fornebupiloten og kirken med flere har pekt på et stort behov for en ikke-kommersiell møteplass på Fornebu.

Les også: Ikke snarlig bygging av sambrukskirke

Les også: Kirke på Fornebu

Det gis et inntrykk av at Bærum Høyre ikke har forstått dette.

Vi kan forsikre om at Bærum Høyre og kommunestyregruppen vår er svært opptatt av at befolkningen på Fornebu skal ha et likeverdig tilbud som andre steder i Bærum, og vi er fullt klar over at man behøver én eller flere møteplasser.

Dette må det ikke herske tvil om. Vi har hele tiden vært opptatt av å ligge i forkant av behovene som ville melde seg med stor utbygging.

Svømmehall, kunstisanlegg og fotballbaner kom tidlig på plass. Fritidstilbud for uorganiserte er satt på dagsordenen, Hundsund og Storøya er nærmiljøsentre med gode bygg, og Oksenøya senterområde er i støpeskjeen.

Kombinasjonen av skolebygg med nærmiljøfokus og flerbruksmuligheter utenom skoletiden og med idrettsanlegg i tilknytning til skolene er fremtidens modell.

Skolene som bygges, skal møte behovene som nærmiljøene har utenom skoletiden.

Når det gjelder synet på sambrukskirke på Fornebu, hvor den bør ligge og hvor snart den bør realiseres, så er det riktig at Høyres programkomité delte seg på midten.

Programmet til Bærum Høyre for 2019–2023 vedtas endelig i november. Vi som skriver dette innlegget, er av den oppfatning at det er behov for en sambrukskirke og en møteplass i nærheten av Fornebu S, og at den bør bygges snarest mulig.

Det er hensiktsmessig med en beliggenhet på et sentralt sted der det ferdes mange, og hvor det er lett adkomst.

Kirken er i seg selv sentral i vårt verdigrunnlag og vår kulturarv og er en ressurs i lokalsamfunnet. Slik vi kjenner bærumskirken er den en viktig aktør i ungdomsarbeidet og menneskers liv og med aktivitet gjennom hele uken.

Konseptet med kirkerom, livssynsåpent rom, bibliotek, ungdomsklubb, kafé, gjenbruksbutikk og møteplass for frivilligheten virker spennende.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Vi forstår at alle aktørene på Fornebu trenger forutsigbarhet og at man ønsker bygget realisert i en tidlig fase av Fornebusamfunnets utvikling.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.