Akvarium er en dårlig idé

ARTIKKELFORFATTER: Martine S.B. Lie er politisk rådgiver i Dyrevernalliansen.FOTO: IHNE PEDERSEN

ARTIKKELFORFATTER: Martine S.B. Lie er politisk rådgiver i Dyrevernalliansen.FOTO: IHNE PEDERSEN

Av

Frank Roland fra Bærum Venstre uttrykker i Budstikka 7. mars full støtte til Selvaags ønske om å oppføre et akvarium i Rolfsrudbukta på Fornebu.

DEL

MeningerHan peker på arkitekttegningen, tilgjengeligheten for kollektivreisende og mener det vil være flott med en slik attraksjon på Fornebu. Han nevner imidlertid ikke de som vil bli aller mest påvirket av akvariet – dyrene som skal leve der.

Bakgrunn:

Det er uklart hva slags dyr det gjelder, for heller ikke Selvaag har viet dyrene i akvariet én tanke. Artene det er vanlig å holde i akvarier er imidlertid ville dyr med naturlige habitater og medfødte adferdsbehov som det er ekstremt utfordrende å tilrettelegge for i fangenskap. Særlig utfordrende er det å tilrettelegge for liv i havet eller luften. Å gå inn for et akvarium på Fornebu er derfor en svært dårlig idé, av hensyn til dyrevelferden.

For øvrig er det verdt å nevne for Roland at akvariet vil innebære at man ødelegger naturforholdene på området og stenger av deler av strandsonen for betalende besøkende til akvariet. Erfaring fra lignende prosjekter viser også at interessen for akvarier er laber. Et akvarium på Fornebu risikerer å bli en flopp og et pengesluk.

Venstre er kjent for å sette dyrevelferd høyt, og Roland peker på at Bærum Venstre ønsker en innbyggerorientert utbygging av Fornebu. Da vil det være langt mer hensiktsmessig å gjøre området i Rolfsrudbukta tilgjengelig og attraktivt for innbyggerne og allmennheten, uten at dyr sperres inne som en attraksjon på et akvarium.

Ønskes en attraksjon med tilknytning til havet, slik Roland er opptatt av, er det en spennende utvikling innen Virtual Reality-teknologi, som vil gi mulighet til stadig nye utstillinger, i stedet for unaturlig hold av ville dyr i fangenskap.

Les mer på Budstikka.no/debatt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags