Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Forgubbing i Asker kommunestyre

GIR SEG: – Det er bare å ta den listen som det står Fremskrittspartiet på øverst, og sette et kryss ved de kandidatene som fortjener en ekstra stemme, skriver Trond Ellingsen (67), som selv ikke stiller til gjenvalg.

Budstikka har mandag 5. november på lederplass kritisert blant annet Frp for å legge opp til en forgubbing i kommunestyret i neste periode.

Og vi er i godt selskap – også Høyre, Ap, Venstre og MDG får smake pisken fra Budstikkas redaktør.

Les lederen her (+): Forgubbing i Asker kommunestyre

Les også: Alt og alle ble klappet inn i Asker Høyre – bortsett fra plass 24

Selv om den nominasjonslisten som nå foreligger, ikke er endelig – det er tross alt vårt nominasjonsmøte den 6. desember som avgjør dette – så erkjenner jeg gjerne at vi burde hatt flere unge politikere på kumulert plass på vår liste.

Men Budstikka må ikke glemme at vi ved kommunevalget i 2019 står overfor en helt ny situasjon som vi ikke har hatt tidligere, og neppe kommer til å møte igjen med det første – listen består av kandidater fra tre kommuner det vil si Asker, Røyken og Hurum.

Konkurransen om å komme med på listen er derfor denne gang vesentlig større enn ved tidligere valg fordi det er mange svært dyktige folk i Røyken og Hurum som av naturlige grunner ikke stilte til valg i Asker ved forrige kommunevalg. Dette er derfor ikke sammenlignbart.

Vi i Frp har som policy ikke å kvotere kandidatene etter kjønn og alder. Når man oppnår en plass på vår valgliste så er det utelukkende fordi disse anses best kvalifisert.

Og det er nå en gang slik at med alder kommer gjerne erfaring og kompetanse, selv om det så absolutt finnes unntak.

Det har alltid vært et problem å få de yngre til å engasjere seg politisk fordi dette tar mye av fritiden. Er du opptatt med skole eller studier, eller har etablert deg familie med små barn og er i full jobb, så lar ikke dette seg så lett kombinere.

Og noe må man jo ha å leve av også. Da er det mye lettere å få med seg de som er blitt økonomisk uavhengige og som har tid og interesse til å engasjere seg i politisk arbeid.

Jeg kan love Budstikkas redaktør at når vi i Frp en og annen sjelden gang opplever å møte engasjerte yngre folk som ønsker å delta aktivt, så rulles den røde løperen ut.

Vi har i inneværende periode vært så heldige å ha Linn Lorentzen Lunde i kommunestyret. Hun er 24 år og har markert seg som nestleder i komité for oppvekst. Dessverre går hun nå ut av kommunestyret.

Men i stedet har vi fått inn på kumulert plass Tonje Lavik på 22 år fra Røyken. Hun er i dag er generalsekretær i FpU og er godt kvalifisert til en sikker plass i kommunestyret i Nye Asker.

Nå er det jo engang slik at vår nominasjonskomité har foreslått å kun forhåndskumulere fem kandidater på listen. Og vi har jo et håp om at vi skal få inn flere enn fem i det neste kommunestyret.

Da må vi ikke glemme at rekkefølgen på de kandidatene som ikke er kumulert, avhenger av hvor mange personstemmer disse får, det vil si hvor mange som på valgdagen setter et kryss utfor deres navn på listen.

Og det er flere yngre kvinner blant de ukumulerte, så det er bare å ta den listen som det står Fremskrittspartiet på øverst, og sette et kryss ved de kandidatene som fortjener en ekstra stemme.

Selv har jeg som den eldste i vår kommunestyregruppe i all beskjedenhet valgt å trekke meg stille og rolig tilbake og overlate min plass i neste periode til den yngre garde.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

I så måte har jeg gjort slik Budstikkas redaktør ønsker – bidratt til mindre grått hår i kommunestyret i Nye Asker.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.