Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Forbudet måtte komme

BUSS I KØ: Slik har bussene stadig oftere stått i kø i morgenrushet mellom Holmen og Sandvika på grunn av alle elbilene.

Elbilrestriksjonene mellom Holmen og Sandvika kan ikke komme som en overraskelse på noen.

Høringsfristen var knapt ute før Statens vegvesen fant tiden inne til å handle. Om noen få dager blir nye skilt bestilt. Fra påske vil de være i funksjon og varsle forbud mot elbiler i kollektivfeltet mellom Holmen og Sandvika , der det kun er en person i bilen. Altså samme restriksjoner som gjelder i dag fra Sandvika og innover mot Oslo.

Bakgrunn:

Forbudet vil gjelde i rushtiden mellom kl. 07.00 og 09.00, og kommer som en konsekvens av stadig flere elbiler på veiene. Når trafikken i kollektivfeltet ofte går like tregt i Bellevuedumpa som i de to ordinære feltene, har det vært rimelig åpenbart at et forbud ville komme. Det har vært et spørsmål om når, ikke om. .

På de verste enkeltdagene i vinter har det tatt mer enn en halvtime å kjøre fra Holmen til Nesbru også i kollektivfeltet. Bussene har stampet i samme kø som Nissan Leafer, Huyndai Ioniqer, Teslaer osv. Busselskapene har vært misfornøyde, og fått høre det fra passasjerer som kommer sent på jobb: Elbiler kan bli kastet ut av kollektivfeltet fra Holmen til Sandvika

Elbilrestriksjonene vil ikke løse alt. Fortsatt vil bussene måtte forholde seg til at køen ved E18-avkjøringen på Slependen flere ganger ukentlig strekker seg helt tilbake til kollektivfeltet, men det vil gå vesentlig raskere med buss fra påske.

Så er spørsmålet om den nye ordningen vil få flere over på kollektivtransport eller om elbilene vil finne sin plass i køen med bensin- og dieselbilene. Løsningen blir kanskje en hybrid?

Les også: Lill og Jan vraket diesel og kjører med strømmenBidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.