Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

For høye språkkrav i voksenopplæringen

Det er ingen tvil om at Aud Blakers innlegg i Budstikka 6. juni er skrevet i et akademisk språk. Det er også åpenbart at Jan M. Thalberg i Bærum Frp ikke har forstått budskapet i Blakers innlegg. Han er dermed ikke kvalifisert til å jobbe innen eldreomsorgen i Bærum – om han skulle ønske det. Dette på grunn av mangelfulle norskkunnskaper. Han oppfyller med andre ord ikke de strenge språkkrav som Hovedutvalg for Bistand- og omsorg i Bærum har vedtatt.

Virkningen av disse kravene er nok ikke tilsiktet fra Biom sin side og bør omgjøres. Det betyr nemlig færre hender i eldreomsorgen i fremtiden. Dette er også språkkrav som vil være vanskelig å oppfylle for mange unge med norsk som morsmål. Med tiden blir vi alle eldre og bør derfor engasjere oss i dette. Det er oss som eldre det til syvende og sist vil gå ut over.

Bærum MDG ønsker alle som vil arbeide i eldreomsorgen velkommen – innvandrere så vel som etnisk norske. Vi ønsker mennesker som kan snakke og forstå hverdagsnorsk. Det er dette som er viktig å fokusere på, slik Aud Blaker gjør.

Ikke å kunne snakke, lese eller skrive et akademisk norsk må ikke være et hinder for den som vil gjøre en jobb innen eldreomsorgen. Strenge krav bør derimot være en klar forventning til våre politikere. Den som vil være politiker, må regne med å måtte lese lange og til dels vanskelige dokumenter. Vi som snart skal velge våre kommunepolitikere, må tenke nøye over hvem vi vil stemme på og unngå dem som skriver i avisen om ting de ikke har forstått. Dette gjelder både eldre og yngre velgere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.