Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

«Folkehall» og kunstig vinter i Asker

– Er det bærekraft å tiltrekke seg bilende familier fra hele Østlandet? spør innsenderen om planene for skøytehall på Risenga.

– Er det bærekraft å tiltrekke seg bilende familier fra hele Østlandet? spør innsenderen om planene for skøytehall på Risenga. 

Foto: TRINE JØDAL

Så betryggende at folkevettet taler, og at mange ønsker at barn og voksne kan fortsette å være ute i frisk luft, når de vil prøve seg på skøyteisen, i Risenga-området for eksempel, som det er oppslag om i Budstikka 16. mars.

I Budstikka 18. mars står en oversikt over hva det koster å lage vinter i Bærum, med millioner kroner i strømutgifter.

Sager vi ikke over grenen vi sitter på, når vi velger å prioritere begrenset energi på å opprettholde vinteren?

I Budstikka 21. mars forsvarer Gorm Haugen: «Folkehallen kan bli et bærekraftig destinasjonsmål for en stor del av Østlandet og sette Asker på kartet for hyggelig familieaktivitet også på is.»

Her er det pyntet med mange honnørord.

Er det bærekraft å tiltrekke seg bilende familier fra hele Østlandet? Og, i så fall, hva med trafikken i nærmiljøet? (Jeg bor ikke i området.)

Og så kan man bruke isen ytterligere tre måneder i året. Ytterligere tre måneder, innendørs, under plasttak, på fritiden?

Asker og Bærum kan ikke redde kloden, men må vi ikke alle prøve å tenke nytt? Være kreative og tilpasse sport og aktiviteter etter det vær og (føre)forhold vi hele tiden har?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.