Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Folk flest vil ikke ha monstermaster

Statnett vil bygge monstermaster på 38 meter gjennom bebygde områder i Bærum. Det er en veldig dårlig idé av flere årsaker, ikke minst med tanke på de mange beboerne som vil oppleve verdifall og redusert bokvalitet.

Tirsdag 17. september hadde NVE kalt inn til informasjonsmøte på Bekkestua bibliotek om disse monstermastene. Det var stort oppmøte, så stort oppmøte at vi og svært mange andre ikke kom inn på grunn av brannsikkerheten. Blant de mange som sto utenfor hørte vi ikke en positiv uttalelse om master, alle ville ha kablene i bakken.

Kabler i bakken

Engasjementet viser at folk flest vil ikke ha monstermaster i Bærum. Det vil ikke vi i Bærum Fremskrittsparti heller. Vår samlede kommunestyregruppe jobber for at Bærum kommune skal be om at kablene blir lagt i bakken, og vi forsøker å påvirke politikere på riksplan slik at Statnett kun får konsesjon til å legge kabelen i bakken. 

Vi vet alle at det koster mer å legge kablene i bakken. Samtidig vil monstermastene føre til at mange vil få redusert livskvalitet og redusert verdi av sin bolig, uten at de får en eneste fordel. For Bærums befolkning er dette tap-tap over hele linjen.

Lang levetid

På toppen av det hele skal denne strømmen i sin helhet til Oslo, ikke til Bærum. Kablene må i bakken og storsamfunnet må ta regningen. Det er ingen andre vestlige land som vil bygge en ny høyspenttrasé med 420 kilovolt i luftstrekk, gjennom et tettbebygd område.

Monstermastene skal ha en levetid på 90 år og vi skjønner alle at kapasiteten kommer til å øke ut over 420 kilovolt i løpet av mastenes levetid.

Fremskrittspartiet kan derfor ikke på noen måte godta monstermaster.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.