Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Flytte markagrensen for boligbygging?

Her ser vi utbyggingsområdet på Gjettum markert. Kolsåstoppen i bakgrunnen. – Tomteprisen bør ikke presse frem antall boliger, skriver innsenderen.

Her ser vi utbyggingsområdet på Gjettum markert. Kolsåstoppen i bakgrunnen. – Tomteprisen bør ikke presse frem antall boliger, skriver innsenderen.

FOTO: PRIVAT

Til gruppelederne i Bærum kommune.

I 1982 ble området Gjettumveien 90, som også kalles Gjettumgrenda eller Langveis, regulert til bebyggelse, akebakke og friluftsområde. Delen for boliger er på 50 boenheter i reguleringen. 

I 2017 ble eiendommen solgt for en meget høy sum. 300 millioner kroner for 33 mål tomt, hvorav kun 23,5 mål er regulert til bolig. Det tilsvarer nesten 13 millioner kroner per mål.

Siden reguleringen ble vedtatt har ake- og lekeområdet forsvunnet fra planene. Skissene fra tiltakshaver går ut på å øke antallet boliger fra 50 til 120 enheter, og det er ingen tilpasning til eksisterende boligmasse. 

Plantegningene som er lagt frem, viser at tiltakshaver ønsker å skvise inn så mange enheter som mulig på et lite område som ikke engang har infrastrukturen til denne utbyggingen. Og dette kommer i tillegg til utbyggingen på jordet til Gjettum gård (Gjettumveien 95). 

Hverken nåværende eller tidligere eier bryr seg heller nevneverdig om at store deler av dette området er en tidligere eplehage og dermed dyrket mark som har vært forsømt i flere år.

Det har kommet veldig mange forskjellige innsigelser på de fremlagte planene, og tomteprisen bør ikke presse frem antall boliger.

For å utvide arealet for bebyggelse forsøker nå tiltakshaver å flytte markagrensen. Seniorrådgiver hos Statsforvalteren Håvard Kristoffersen skriver i en uttalelse til tiltakshaver «Grensejusteringer for å legge til rette for boligbygging er i utgangspunktet ikke i tråd med markalovens bestemmelser, og det skal mye til for at en slik justering blir aktuell.» og «En eventuell grensejusteringssak her er under enhver omstendighet lite aktuell dersom ikke kommunen ønsker dette».

Så spørsmålet blir hvem i kommunen ønsker å flytte på markagrensen for å legge til rette for boligbygging og hvem passer på at markaloven følges?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.