Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Flyktningleir, Molland?

Artikkelforfatterne liker ikke at Bærum kommunes område for koronavaksinering omtales som en flyktningleir.

Artikkelforfatterne liker ikke at Bærum kommunes område for koronavaksinering omtales som en flyktningleir.

Foto: Mats Sauro Høimyr

Vi forventer mer av en kommunepolitiker.

Kommunestyrerepresentant Ragnar Molland harselerer over Bærums test- og vaksinesenter i lørdagens debattspalte.

Vi forventer mer av en kommunepolitiker. Faktafeil bør unngås.

Flere besøkende har beklaget innlegget overfor personalet og funnet det støtende og upassende.

Sammenlignet med bilder fra dagens flyktningleirer i Europas ytterpunkter fremstår vår «flyktningleir» som en fem stjerners camp.

«Flyktningleiren» vår har toaletter, dusj, pauserom med kjøkken, konferanserom, lagerrom for helsemateriell mm.

En rekke yrkeskategorier. Helsefagarbeidere, sykepleiere, leger, helsefag studenter. Logistikkmedarbeidere, profesjonelle kundebehandlere, sjåfører og trafikkdirigenter. Et flernasjonalt personale yter tolkehjelp når det behøves.

Rasket sammen i all hast?

Teststasjonen ble etablert våren 2020. På daværende tidspunkt var det umulig å si hvor lenge stasjonen skulle bestå.

Den midlertidige teststasjonen på Bærum sykehus var blitt for liten.

Hva som imidlertid var klart var at kommunens beboere raskest mulig skulle få muligheten til å bli testet sittende i bilene sine. Dette krevde et betydelig areal for biler og et område på Fornebu, som tidligere var flyoppstillingsplass, ble valgt.

Ganske så ordinære brakker fra en velkjent leverandør ble satt sammen slik at test- og logistikkarbeidet kunne begynne umiddelbart.

Molland må gjerne få se at de ansatte selvfølgelig har toaletter. Hvor har han det fra? Han må gjerne besøke stasjonen for en fredagsvaffel og kaffe.

Et velfungerende aggregat varmer opp testrommene. Tidvis åpnes dørene i begge ender for gjennomlufting som en nødvendighet av tjenestens karakter.

Dersom besøkende ankommer til avtalt tid er ventetiden i friluft av kort varighet. Innlegget viser bilde av både rullestol- og rullatorbruker og ønsker tydeligvis å skape et inntrykk av lang ventetid utendørs. Innslipp er i puljer hvert kvarter.

«Partyteltet» vil bli tatt i bruk når stoler og oppvarmingskilde er på plass. Kommunen oppfordrer på sin hjemmeside at besøkende må kle seg etter været. Det hører med å nevne at stasjonen kan levere både test og vaksine som hjemmetjeneste til personer med store helseutfordringer.

Fraflyttingen av vaksinesenteret på Rud til og etablering på Fornebu for ca. fire uker siden resulterte i at idretten fikk tilbake sin hall.

Det er mange som ringer både test- og vaksinetelefonen, og ventetiden kan bli lang. Test kan bestilles via kommunens hjemmeside.

Arbeidsforholdene ved stasjonen er i perioder krevende som en konsekvens av pandemiens omfang og vekslende værforhold, men de ansatte står solid sammen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.